Colegiul ”Grigore Antipa” Bacau deruleaza în saptamâna 18-22 aprilie 2016 activitatile propuse în cadrul celei de-a treia întâlniri de proiect, în care România este reprezentata de 7 profesori ai liceului, proiect strategic apartinând the European Union Programme for Education, training, Youth and Sport – 2014 – 2020, KA 2, intitulat ”Make a Change and Listen to their Voice”.

Proiectul îsi propune sa abordeze o problema de actualitate – abandonul scolar, prin actiunile întreprinse încercând sa identifice cauzele acestui flagel si sa micsoreze rata de abandon. Pentru coordonarea elevilor, echipa de proiect au scris scenariul piesei, au regizat si au reprezentat piesa dramatica ”the story of my life” în cadrul careia au sanctionat aspectele negative ale sistemului de învatamânt cu care se confrunta în mod real societatea actuala. S-a demonstrat astfel ca elevii si-au dezvoltat gândirea critica, spiritul de cooperare, competentele lingvistice si creativitatea.

Profesorii din cadrul proiectului au conceput pentru aceasta saptamâna un program complex si deosebit de interesant, asigurându-se astfel o atmosfera favorabila unei relationari eficiente între participanti: reprezentanti din Turcia, Italia, Spania si Lituania, creând premisele unei colaborari fructuoase în vederea atingerii tuturor obiectivelor propuse.

PUBLICITATE

Schimbul de experienta gastronomica ”Cooking pies competition” a reliefat interculturalitatea retetelor culinare dar si armonia gusturilor, fiecare tara dorind sa expuna si sa impuna preparatele specifice, reprezentative.

În vizita ”Romania Discovery” partenerii de proiect au descoperit peisajele încântatoare din nordul Moldovei încarcate de istorie si civilizatie romaneasca.

coordonator proiect prof. Gabriela Georgeta Udrea

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ