Centrul de Cultura „George Apostu” din Bacau este, în perioada 11-31 mai, gazda proiectului european „E-Motional: rethinking dance”, doua rezidente MAP – sharing of processes acordate unor artisti din Polonia si Portugalia, din cadrul a doua noi proiecte coregrafice de dans contemporan.

Acronim de la portughezul „Mostra de processos”, MAP este un format de prezentare a procesului creativ legat de o piesa/ lucrare/ spectacol, un eveniment dedicat prezentarii de propuneri artistice bazate pe miscare.

Primul artist selectionat pentru a participa la rezidenta MAP – sharing of processes este Natalia Wilk (Polonia), care va colabora la dezvoltarea proiectului „GLOBAL WARMING exercise”, în ceea ce priveste dramaturgia coregrafica, cu Luis Garcia Munoz. Cel de-al doilea proiect câstigator este „Heaven is just a blue disguise of hell” al coregrafei Joana von Mayer Trindade (Portugalia), care va lucra cu artistul Bruno Senuno. Prezentarea proiectelor artistilor, sub forma unor spectacole work-in-progress, va avea loc pe 28 mai 2015, în cadrul „E-motional, Bacau dance connection -2015”, eveniment final al proiectului „E-Motional: rethinking dance”.

PUBLICITATE

„E-motional, Bacau dance connection- 2015” , organizat în perioada 28-30 mai, de Centrul de Cultura „George Apostu”, va cuprinde atât prezentari informale din cadrul MAP-sharing of processes, întâlniri între artisti, mese rotunde dedicate proiectelor europene si colaborarii artistice la nivel international, cât si prezentarea spectacolului de dans contemporan si stand-up comedy, intitulat enigmatic „Saraiman”, cu Razvan Mazilu si Dan Badea, în data de 29 mai, pe scena Teatrului Municipal „Bacovia”. Sâmbata, 30 mai, tot pe scena Teatrului, publicul este invitat la „Prélude”, un spectacol international al companiei Silenda, din Franta.

Centrul de Cultura „George Apostu” Bacau este coorganizator al proiectului european “E-Motional: rethinking dance”, alaturi de Fundatia Gabriela Tudor, Asociatia Coregrafilor Profesionisti (Riga), Fabrica de Movimentos (Porto) si Centre de Création Chorégraphique Trois C-L (Luxemburg). Proiectul “E-Motional: rethinking dance” este finantat de programul Cultura al Uniunii Europene si de Ministerul Culturii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ