La Scoala Gimnaziala Cleja s-a derulat Proiectul educational concurs „Sfintii, prietenii lui Dumnezeu si ai copiilor”, la sfârsitul saptamânii trecute, un proiect initiat si coordonat de prof. de religie Sarig Angelica si membrii Parohiei romano-catolice Cleja 1 ( pr. paroh Demeter Iosif, pr. vicar Chelaru – Damoc Cezar, sora Iulia si sora Veronica).

Aceasta activitate a ajuns anul acesta la a IV-a editie, o activitate care la inceput a aparut mai timid, dar care in timp a capatat o amploare deosebita. Scopul proiectului este acela de a readuce ziua de 1 noiembrie care este Ziua tuturor sfintilor la adevarata ei valoare, de a departaja sarbatoarea crestina a tuturor sfintilor de activitatea mult mediatizata Haloween.

Actiunea a adunat si anul acesta elevi din mai multe scoli cum ar fi: Scoala Gimnaziala Cleja, scoala gazda, Scoala Gimnaziala Cleja 2, Scoala Gimnaziala Somusca, Scoala Gimnaziala „Ion Creanga” Bacau si Scoala Gimnaziala „Ion Strat” Gioseni. Proiectul s-a derulat pe parcursul a trei saptamâni, având urmatoarele doua sectiuni: Sectiunea I: desen / pictura / creatie literara si Sectiunea a II-a: parada costume sfinti / dramaturgie. Partenerii proiectului au fost: Parohia romano-catolica „Sf. Francisc de Assisi” Cleja 1, Primaria comunei Cleja, Comitetul de parinti, Consiliul elevilor si scolile partenere care au avut elevi concurenti.

La incheierea proiectului, elevii au prezentat parada costumelor si partea de dramaturgie. Prestatia echipelor a fost urmarita atent de un juriu format din: pr. paroh, pr. vicar si doi domni profesori care dupa departajare au oferit: premiul I, premiul II, premiul III și marele trofeu.

prof. de religie Angelica Sarig


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ