S-a deschis oficial Centrului de excelenta pentru elevii din invatamântul primar (clasele a II-a, a III-a si a IV-a), pe 22 noiembrie, cu incepere de la ora 9.00.

Un proiect indraznet, aflat deja in al doilea an de functionare. In total sunt inscrisi in jur de 400 de elevi (care au fost testati in urma cu trei saptamâni), dintre care 240 din Bacau.

„Fata de anul trecut, ne-am extins activitatea si in Onesti si Comanesti, pentru elevii din aceste zone. Si, tot ca o comparatie, fata de anul trecut, in Bacau a crescut numarul de clase, de la 6 la 10. Toata aceasta activitate nu are finantare, in ciuda zvonurillor care au aparut pe piata, iar profesorii pregatitori sunt aici, alaturi de noi, benevol si vor depune munca voluntara cu elevii.”
prof. Teodora Popa, coordonatorul si initiatorul intregului proiect

Concret, in acest Centru de excelenta sunt pregatiti cei mai buni elevi din toate scolile bacauane, de catre cei 48 de profesori – invatatori din scolile „Ion Creanga”, „Spiru Haret”, „Constantin Platon”, „Alexandru cel Bun”, „Al.I.Cuza”, „George Bacovia”, „Miron Costin”, „Mihai Dragan” si „G.M.Cancicov”, la Matematica si Limba si Literatura româna.

In Bacau, acest centru functioneaza la Scoala „G.M.Cancicov”, iar programul de lucru cu elevii este in fiecare sâmbata de la ora 9.00, timp de doua ore, pe tot parcursul anului scolar (fara perioada vacantelor scolare).

In Onesti cursurile se tin la Scoala „Emil Racovita” – responsabil prof. Elena Simona Andrei, iar in Comanesti, la Scoala „Ciprian Porumbescu” – responsabil prof. Mandita Ciotlos. In Bacau, Centrul de excelenta este coordonat de prof. Teodora Popa, de la Scoala „G.M.Cancicov” si de prof. Rodica Leonte, inspector scolar pentru invatamântul primar.

Pentru elevii de clasa a II-a, responsabil este prof. Cristina Alina Chirila, de la Scoala „Al.cel Bun”, pentru cei de clasa a III-a, responsabil este prof. Alina Albu, de la Scoala „G. Bacovia”, iar elevii de clasa a IV-a sunt coordonati de prof. Angela Ciupala, de la Scoala „Al.cel Bun”. Proiectul este sustinut, in parteneriat, de Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

La doua absente nemotivate ale copilului de la aceste cursuri se va ajunge la eliminarea lui din centru. Cei mai buni elevi ai centrului vor participa, in vara anului urmator, si in taberele scolare de la Sibiu. La nivel de tara, mai sunt doar trei astfel de centre acreditate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ