19 aprilie 2024
ActualitateProiect cultural-educativ: Prietenii Galeriilor„Alfa”

Proiect cultural-educativ: Prietenii Galeriilor„Alfa”

Începând din acest an, Muzeul de Artă, prin Galeriile ALFA, a inițiat un nou proiect cultural-educativ, care își propune, în premieră, promovarea Galeriilor de Artă, ca instituție generatoare de cultură, a artei plastice și a medierii actului artistic dintre creatori și beneficiari – publicul larg -, nu doar ca consumatori ci și participanți direcți la acest actul creativ.

Pe lângă expozițiile temporare pe care Galeriile „Alfa” le găzduiește și la care protagoniști sunt artiști consacrați de înaltă ținută artistică locală, națională și internațională, este nevoie, afimă inițiatorii proiectului, de un nou suflu în domeniul artei care se desfășoară în acest important spațiu cultural. Prin conceptul „Prieteni ai Galeriilor ALFA”, coordonatorul proiectului, conservator Petronela Mihalcea, își propune să transmită participanților, cunoștințele sale celor tineri, împreună cu poveștile și tradițiile care completează cadrul, dându-i tentă pastorală.

În același timp, pe toată perioada de desfășurare a proiectului, 1 marie 2022 – 1 martie 2023, activitățile vor fi axate pe încurajarea noilor generații de a fi creative și de a-și folosi constructiv imaginația, promovarea unor parteneriate cu instituțiile școlare băcăuane, diversificarea legăturilor dintre publicul tânăr și instituția de cultură, cât și colaborarea cu celelalte secții ale Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”.



Componenta practică a proiectului va antrena, în prima etapă, elevi ai clasei a VI-a de la Colegiul Național de Artă „George Apostu” (profesor îndrumător Mihaela Craiu), în arta picturii pe sticlă, confecționarea mărțișoarelor și a altor obiecte care includ și presupun elemente de o mare profunzime și talent artistic. Materialele folosite vor fi puse la dipoziție de organizatori.

Icoana cea mai bine lucrată va fi premiată și va rămâne în Galeriile „Alfa”. Elevilor li se vor acorda diplome de participare/merit. De asemeni, se vor amenaja câteva vitrine în care vor fi expuse icoanele spre a fi admirate de publicul băcăuan.
Prima activitate va avea loc pe 1 Martie, de Ziua Mărțișorului, invitat special fiind Iulian Bucur, șeful Secției Etnografie, a Complexului Muzeal, urmate de altele cu ocazia sărbătorilor din calendarul creștin-ortodox.

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri