La Colegiul National „Vasile Alecsandri” a fost lansat joi, in holul mare al unitatii de invatamânt, in prezenta elevilor si profesorilor, proiectului national Patrula Eco, proiect care se desfasoara in liceu pentru al doilea an consecutiv. Coordonatorii sunt prof. Loredana Ghelasa – director adjunct si prof. Doina Capsa.

Activitatea de debut s-a intitulat „Manânca responsabil”, unde invitat special a fost nutritionistul Claudiu Panainte, care a purtat un dialog deschis cu toti cei prezenti. Activitatile aferente proiectului Patrula Eco se vor desfasura pe durata intregului an scolar 2015 – 2016. Numele ales patrulei de la „Alecsandri” este „Respiram un aer curat”, iar mascota si imnul au fost desemnate in urma unui concurs de idei la care au participat peste 150 de elevi.

Patrula Eco este un concurs national de responsabilitate sociala dedicat gradinitelor, scolilor sau liceelor care doresc sa se implice si in programe de educatie pentru mediu. Concursul, dincolo de premii, ofera posibilitatea implicarii colegiului in rezolvarea problemelor de mediu, alaturi de partenerii institutionali locali.

PUBLICITATE

„In primul an de derulare, acest proiect national a fost ales de Consiliul de Administratie al Colegiului ca fiind cel mai bun proiect derulat in scoala pe parcursul anului scolar trecut. Este o realizare pe care o datoram elevilor, profesorilor coordonatori, directorului colegiului, prof. Calin Boamba, dar si celor care s-au implicat in activitatile proiectului. Totodata, acest proiect s-a situat pe un fruntas si pe tara, locul 40 din peste 360 de proiecte.
Sunt implicati toti elevii colegiului, atât de la gimnaziu, cât si de la liceu, iar activ, peste 100 de elevi. Luna aprilie, de exemplu, va fi o activitate de «Luna padurii», unde vor fi oferite premii si de la Directia Silvica.”
prof. Loredana Ghelasa, director adjunct CN „V.Alecsandri”, coordonator de proiect

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ