21 mai 2024
ActualitateProgrese semnificative pentru Municipiul Onești

Progrese semnificative pentru Municipiul Onești

Municipiul Onești, aflat în plină ascensiune, devine o adevărată carte de vizită pentru județul Bacău, grație proiectelor de dezvoltare implementate cu succes. Declarația președintelui Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, evidențiază un trend ascendent și vizibil pentru această localitate.

Sănătatea în prim-plan

Unul dintre semnele clare ale progresului este achiziționarea unui Computer Tomograf de ultimă generație, în valoare de 5,5 milioane lei, la Spitalul Municipal Onești „Sfântul Ierarh Dr. Luca”. Acesta a fost posibil prin intermediul unui proiect POIM și este echipat cu tehnologie modernă care minimizează doza de radiație administrată pacientului. Această investiție se aliniază eforturilor constante de modernizare a infrastructurii medicale din municipiu.De asemenea, un proiect de reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică a unității spitalicești din Onești a atins un grad de execuție de 85%, cu o valoare totală de 29 milioane lei, din care 4,4 milioane lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Bacău. Acest angajament financiar demonstrează preocuparea constantă pentru sănătatea comunității și creșterea calității actului medical în regiune.

Transformarea infrastructurii urbane:

O altă direcție importantă de dezvoltare o reprezintă lucrările în curs pentru modernizarea infrastructurii în zona Orizont, strada Mercur și amenajarea Pieței Casei de Cultură. Proiectul, finanțat prin POR și cofinanțat în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău, are un procent de realizare de 85%, iar finalizarea acestora este programată la sfârșitul anului. Aceste intervenții de modernizare urbană schimbă semnificativ aspectul și funcționalitatea acestei zone, aducând un plus de calitate vieții locuitorilor. În spatele acestor realizări se află un lider dedicat, primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, care demonstrează că cea mai bună politică în administrație este cea orientată către binele cetățenilor. Proiectele implementate reflectă angajamentul său pentru îmbunătățirea calității vieții și dezvoltarea sustenabilă a comunității.

Municipiul Onești devine din ce în ce mai vizibil pe harta progresului, atât în domeniul sănătății, cât și al infrastructurii. Eforturile conjugate ale administrației locale și a Consiliului Județean Bacău deschid drumul către un viitor prosper pentru locuitorii acestei comunități. Trendul ascendent înregistrat până acum este doar începutul, iar Onești se profilează ca un exemplu de succes în dezvoltarea regională.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri