Lucrarile avanseaza rapid la Insula de Agrement Bacau. Santierul s-a extins in prezent pe locul fostei parcari situate la intrarea pe insula. „Se lucreaza la devierea unui colector de canalizare si apoi se va turna fundatia parcarii. Pe intregul proiect, gradul de progres este de 20 la suta, pentru ca mare parte reprezinta montarea echipamentelor. Acestea trebuie sa soseasca, in functie de termenul in care sunt realizate”, a declarat seful de proiect din primarie, Ciprian Pistea.

Acesta sustine ca desi aparent nu s-au inregistrat mari progrese, majoritatea lucrarilor o reprezinta realizarea constructiilor metalice care ulterior sunt montate. Chiar daca vremea nu va fi prielnica, constructorul va putea lucra la interioare. „Termenul de finalizare al lucrarilor este februarie 2016. Sunt sceptic din cauza perioadei de iarna si este posibil sa fie nevoie de o prelungire a acestui termen”, a mai spus Pistea. Acesta a confirmat si ca mobilierul exterior a fost achizitionat, dar va fi instalat când vremea va fi mai buna.

„Au sosit echipamentele pentru pista de skate, pentru patinoar si au fost livrate toboganele pentru aqualand. S-au realizat o parte dintre piscine, urmând ca pâna la sfârsitul lunii sa fie gata toate”, a precizat primarul Romeo Stavarache, in urma unei vizite pe santier.

PUBLICITATE

A fost asfaltata si aleea de intrare pe insula.

In paralel, se lucreaza si la decolmatare, pentru care s-au primit din nou fonduri. La inceputul lunii octombrie, Guvernul a alocat 3 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor, dar societatea a anuntat ca va consuma doar 1 milion de lei pâna la sfârsitul anului. Perioada propice pentru astfel de lucrari este sezonul rece, când materialul va fi mai usor de manevrat. Intreaga lucrare de decolmatare costa 9 milioane de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ