Programat să fie lansat în luna noiembrie 2020, Programul Startup Nation / Star-Tech Innovation ia o pauză. Reprezentanții Ministerului Economiei spun că programul pentru Startup-uri va fi activ abia după ce va trece pandemia de coronavirus. Decizia a provocat reacții în rândul asociațiilor de antreprenori, reprezentanții acestora susuținând că „nu există absolut niciun motiv pentru a bloca programul Startup Nation”, întrucât acesta a fost „cel mai mare program național de start-up din România, în urma căruia peste 17.300 de antreprenori au demarat o afacere și au creat peste 64.000 locuri de muncă”.

„Acest program, nu susținea doar înfințarea unor restaurante sau firme de organizări de evenimente (care au activitatea restrânsă, în prezent). Aveam și tot felul de firme din sectorul IT, producție alimentară (cu livrări la domiciliu), confecții, construcții, cabinete medicale și multe altele. Ce facem cu ele ? Blocăm toate sectoarele economiei doar pentru că în cazul restaurantelor și cluburilor sunt impuse restricții?

Dacă ne uităm la domeniul alimentar, în cazul livrării de mâncare la domiciliu, s-a constatat a creștere imensă a cererii”, a transmis George Velcea, Președintele Asociației Europene a Tinerilor Întreprinzători. Startup Nation este un program finanțat de Guvern din fonduri bugetare și are drept scop finanțarea a 10.000 de proiecte cu o alocație financiară nerambursabilă de 200.000 lei/proiect. La nivel de județ, în ediția de anul trecut, antreprenorii băcăuani au obținut finanțări nerambursabile de la stat în valoarea totală de aproape 34,6 milioane de lei. În medie, fiecare aplicant a primit aproximativ 198.850 lei. Suma cea mai mare solicitată de un beneficiar din județul Bacău a fost de 200.000 lei, iar valoarea cea mai mică, de 187.904,6 lei.PUBLICITATE