Peste 500 de elevi din toate colegiile bacauane au participat marti, 18 octombrie, de la ora 13.00, la conferinta-dezbatere „Tinerii si propriile lor valori” eveniment desfasurat la Teatrul de Vara „Radu Beligan” din Bacau si sustinut de la Centrul International Antidrog si Drepturile Omului (CIADO) in cadrul Programului national „Arta contra drog” 2016.

Evenimentul a reprezentat o campanie de informare asupra riscurilor asociate consumului de droguri in care tinerilor le-a fost prezentata atât partea de simptomatologie cât si oferta celor de la CIADO privind petrecerea timpului liber.

„Necesitatea acestei campanii a rezultat tocmai din faptul ca 10% dintre consumatori sunt elevi si 21% studenti. Noi incercam sa le explicam tinerilor exact ce tine de sanatatea lor, de alternativele care exista in viata lor, decizia daca sa consume sau nu este la latitudinea lor, deci este o decizie personala, dar noi trebuie sa le aratam care este efectul consumului de droguri”, ne-a declarat Gigel Lazar, directorul executiv CIADO România.

In cadrul proiectului „Arta contra drog”, de la ora 19.30 s-a derulat un concert Horia Brenciu la care au participat peste 1000 de bacauani. Inaintea evolutiei lui Brenciu, cei de la CIADO au prezentat spectatorilor, in special celor care sunt parinti, simptomatologia tânarului consumator.

Parteneri in aceasta campanie au fost Primaria Municipiului Bacau si Consiliul Judetean Bacau, sefii celor doua institutii locale, Cosmin Necula si Sorin Brasoveanu fiind prezenti si luând cuvântul la conferinta. Consiliul Local Bacau a sustinut organizarea evenimentului cu suma de 15.000 de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ