In perioada 4-9 iulie, se desfasoara la Parohia Catolica „Sf. Nicolae” din Bacau o activitate cultural recreativa destinata copiilor, intitulata „Vara impreuna”. Evenimentul are in centrul atentiei o poveste prin care sunt evidentiate anumite valori pe care copiii trebuie sa si le insuseasca si se desfasoara la subsolul bisericii romano-catolice „Sf. Petru si Paul” din centrul orasului.

„Pentru noi, Biserica Catolica, este o traditie aceasta activitate pe care o desfasuram chiar de doua ori pe an. Este o activitate prin care vrem sa-i atragem pe copii sa-si foloseasca timpul in mod util si placut prin diferite activitati specifice lor”, a declarat pr. Paul Caliman, vicar la parohia „Sf. Nicolae” Bacau.

Pentru aceasta editie, segmentul principal este teatrul, in fiecare zi participantii punând in scena câte o sceneta cu câte o poveste in diferite tematici, cum ar fi: prietenia, credinta, rugaciunea, rabdarea, onestitatea s.a.

PUBLICITATE

„Copiilor le face mare placere sa participe la aceste activitati, sa vada piese de teatru, in care ei sunt actorii principali”, a precizat pr. Paul Caliman. „Actorii” sunt pregatiti pentru evolutia pe scena de catre actorul si regizorul de la Teatrul Bacovia, Ion Cosa, iar scena are decoruri, se folosesc costumatii si muzica specifica pieselor de teatru.

„Tematica de la aceasta editie este «Print si cersetor» si are in centru drumul spre tine insuti, a te regasi pe tine in celalalt, in prietenie, in valorile pe care le descoperi in celalalt”, a completat pr. Paul Caliman. In cadrul evenimentului vor mai avea loc si activitati de atelier prin care copiii isi demonstreaza capacitatile de lucru manual, origami, pictura, diferite bratari, precum si jocuri, dansuri si diferite concursuri, iar la final este programata o drumetie.

Numarul participantilor este de aproximativ 150, copiii fiind impartiti in patru grupe pentru a se crea o competitie constructiva intre ei. Personajele din cele patru grupe sunt strajerii, nobilii, cavalerii si negustorii.

„Sunt personaje care ii fascineaza pe copii si ii atrag”, a mai spus pr. Paul Caliman. Toate activitatile se desfasoara intre orele 9.00 si 17.00 si pot participa copii intre 6 si 14 ani de toate confesiunile. Urmatoarea actiune de acest gen, „Toamna impreuna” va avea loc cu aproximativ doua saptamâni inainte de inceperea noului an scolar.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ