21 iunie 2024
EvenimentProgramul de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare: Fonduri de 1,5...

Programul de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare: Fonduri de 1,5 miliarde lei disponibile

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat deschiderea unei noi sesiuni a Programului pentru sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate, vineri, la ora 10:00. Bugetul alocat pentru acest program este de 1,5 miliarde lei.

“Am deschis la ora 10:00 o nouă sesiune a Programului pentru sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate. Programul are un buget de 1,5 miliarde lei și este derulat de Administrația Fondului pentru Mediu. Vrem ca românii să aibă un acces mai bun la serviciul public de apă și canalizare, aspect care va duce la o protecție mai bună a mediului înconjurător, respectiv la o îmbunătățire a calității vieții și a sănătății cetățenilor”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.Potrivit acestuia, prin intermediul programului sunt finanțate sisteme integrate de alimentare cu apă, stații de tratare, canalizare și stații de epurare.

Perioada de înscriere este 5 aprilie – 6 mai 2024 sau până la epuizarea bugetului.

Regiunea București – Ilfov are alocat un buget de 177,89 milioane lei, Regiunea Nord-Est (județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui) de 254 milioane lei, Regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea și Tulcea) de 186,42 milioane lei, Regiunea Sud Muntenia (județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman) de 225,5 milioane lei, Regiunea Sud-Vest (județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea) de 147,5 milioane lei, Regiunea Vest (județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș) de 131,384 milioane lei, Regiunea Nord-Vest (județele Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu-Mare și Maramureș) de 198,52 milioane lei și Regiunea Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu) de 178,8 milioane lei.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img