Data de 15 septembrie, sâmbătă, a fost numită la nivel mondial „World Cleanup Day”, ziua în care milioane de voluntari de pe tot Globul vor ieși la curățenie. Și România s-a alăturat acestui proiect prin programul „Let’s Do It, Romania!”, o zi dedicată curățeniei naționale și care și-a propus să mobilizeze 1 milion de români la curățenie în toată țara, într-o singură zi.
În municipul Bacău și-au anunțat deja participarea 2000 de voluntari.

În perioada premergătoare au existat mai multe campanii de cartare a deșeurilor din județ, fiind identificate mai multe locații care așteaptă să fie curățate.

„Scopul nostru este să scoatem la această campanie 5% din populația județului, ceea ce oficial înseamnă 35.000 de oameni. Nu cred că vom fi chiar atât de mulți dar noi sperăm măcar la 30.000. Ni s-au alăturat în această campanie foarte multe școli din județ. O școală din Onești va participa cu 500 de elevi, profesori și părinți. Ne sunt alături școli, instituții și firme din Hemeiuș, Măgura, Comănești, Moinești, Buhuși, din tot județul”, a declarat Denis Blidariu, coordonator pentru județul Bacău al programului „Let’s Do It, Romania!”.

Programul este sprijinit de Poliția Locală, Primăria Municipiului Bacău, D.G.A.S.P.C., Jandarmerie și ISU Bacău.

Doritorii de participare în acest grandios proiect se pot înscrie până sâmbătă, 15 septembrie, pe platforma letsdoitromania.ro, sau se pot prezenta la startul campaniei care se va da sâmbătă dimineață la ora 9.00 în parcarea de la Stadionul Municipal.
De-a lungul timpului, România a mai participat în cinci astfel de campanii, în anii 2010, 2011, 2012, 2013 și 2016, acțiuni în care au fost implicați 1.400.000 de voluntari și s-au strâns în total 25 de tone de deșeuri.

Alte articole