De anul acesta, cozile interminabile la permise și pașapoarte pot deveni istorie. La ambele servicii aflate în subordinea Instituției Prefectului județul Bacău au fost suplimentate ghișeele destinate programărilor online.

După ce fiecare serviciu a pornit cu un ghișeu pentru programările online, pe parcurs, acestea și-au demonstrat utilitatea, iar ideea extinderii lor a fost implementată atât în folosul funcționarilor, cât și în sprijinul cetățenilor.

Iată că se poate să fim mai organizați, să punem mai mult preț pe timpul nostru și să arătăm lumii că și noi putem să ne purtăm civilizat. Am fost recent în clădirea Evidența Persoanelor, iar atmosfera era una cât se poate de relaxată. Lume puțină. N-ai fi zis că suntem în plin sezon!

Oamenii își așteptau liniștiți rândul, majoritatea având programare online. Mulți dintre ei veneau cu cinci minute mai devreme față de ora stabilită, își rezolvau problemele și plecau. Nu tu nervi, nu tu înghesuială! Mai mult, cei care vin fără programare și nu mai găsesc nici bonuri de ordine beneficiază de sprijinul funcționarilor și se programează online sau înțeleg situația și revin în altă zi dacă timpul de așteptare oferit de calculator se dovedește a fi prea lung.

Sunt convinsă că nu toată lumea are acasă un calcutator sau chiar dacă acesta există, mulți nu știu să-l folosească. Însă cei mai mulți dispun de telefoane de ultimă generație care le poate asigura accesul la informațiile puse la dispoziție de instituțiile statului. Poate că n-ar strica să accesăm mai des site-urile cu informații pentru a fi la curent cu noutățile, decât să ne transformăm într-o armată de simpli postaci pe site-urile de socializare, criticând, judecând și asmuțind lumea la revolte închipuite.