Vremea se va răci semnificativ în următoarele zile iar cantitățile de precipitații vor fi considerabile la nivelul întregii țări, media regională a temperaturilor maxime oscilând între 20 și 23 de grade Celsius, iar a minimelor între 11 și 15 grade Celsius, relevă prognoza meteo publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/, valabilă în intervalul 17-31 august.

În Moldova, la începutul intervalului, valorile termice diurne vor scădea semnificativ, iar între 18 și 20 august vremea va deveni rece pentru această dată, cu o medie regională a maximelor de doar 20 de grade.

După acest interval se va încălzi, astfel că în cea de-a doua săptămână temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 28 de grade.

PUBLICITATE

În ceea ce privește temperaturile nocturne, media acestora va scădea până la 12 grade la mijlocul primei săptămâni, apoi va crește cu până la 3 grade.

În primele patru zile vor fi averse, local torențiale, apoi acestea vor slăbi în intensitate și se vor restrânge ca arie. În restul intervalului ploi de scurtă durată vor fi posibile pe arii restrânse.

La munte, în prima săptămână, temperatura aerului va avea variații semnificative. În primele zile va scădea până la o medie a valorilor maxime de 14 grade, apoi va crește cu două-trei grade.

Cea de-a doua săptămână va avea valori relativ constante, cu o medie de 17-18 grade. În cursul nopților, temperatura aerului va avea valori medii cuprinse între 11 și 14 grade. Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi aproape în fiecare zi, dar mai frecvente până în data de 22 august. AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ