15 iulie 2024
EconomieProfit de 7,4 milioane de lei la Chimcomplex SA

Profit de 7,4 milioane de lei la Chimcomplex SA

Chimcomplex SA revine pe profit, conform raportului trimestrial publicat zilele trecute. După o perioadă dificilă în anul precedent, compania înregistrează acum un profit net de 7,4 milioane de lei în primele trei luni ale acestui an, în contrast cu pierderea de 8,3 milioane de lei suferită în aceeași perioadă a anului anterior.

Cifra de afaceri a companiei a înregistrat o ușoară creștere, ajungând la 427,4 milioane de lei în primele trei luni ale anului curent. Profitul brut s-a ridicat la 13,5 milioane de lei, comparativ cu o pierdere brută de peste șase milioane de lei în perioada similară a anului precedent.Chimcomplex estimează că va plăti un impozit pe profit de 6,1 milioane de lei în primul trimestru al acestui an, o sumă aproape triplă față de anul trecut. Compania atribuie această îmbunătățire a performanțelor unui program amplu de investiții, care include un buget de peste 26 de milioane de euro pentru 2024. Printre prioritățile de investiții se numără o centrală în cogenerare cu o putere instalată de 49,5 megawați electric și modernizarea stației electrice. De asemenea, se vor continua modernizările de echipamente.

În ceea ce privește distribuția produselor, cea mai mare parte este destinată pieței europene, cu vânzări de peste 372 de milioane de lei, în timp ce vânzările către Orientul Mijlociu s-au dublat în prima parte a anului curent, ajungând la 49,2 milioane de lei.

Cu toate acestea, datoriile totale ale companiei au cunoscut o ușoară creștere, atingând acum suma de peste un miliard de lei.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri