Organizatia umanitara Lions Club Sfântul Gheorghe Bacau a implinit opt ani de activitate, moment marcat luni, 9 noiembrie, la Centrul de cultura “George Apostu”. Presedintele in functie al Lions Club Sfântul Gheorghe, Ioan Catana, a prezentat principalele realizari ale membrilor clubului in aceasta perioada, sub deviza We Serve! Au fost prezenti presedinti si pas presedinti ai Lions Club Sfântul Gheorghe si Lions Club Moldova, pas guvernatori si fosti membri, cât si invitati de la cluburile din Vaslui si Bârlad.

Un moment emotionant al intâlnirii de marti seara l-a reprezentat sarbatorirea decanului de vârsta al lionistilor din România, prof. Ioan Micu, alias Tata Pac, dupa cum este cunoscut de toata lumea, cu ocazia implinirii vârstei de 85 de ani, fondator al lionismului bacauan. Tata Pac s-a nascut la 2 noiembrie 1930 la P. Neamt, a urmat Facultatea de Matematica-Fizica la Universitatea Al. I. Cuza din Iasi, apoi facultatea de Istorie-Geografie a universitatii bacauane.

Intreaga viata este demna de un roman: profesor, pedagog, inspector si sef al Sectiei de invatamânt, director al Bibiliotecii Regiunii Bacau, vicepresedinte al Comitetului de Cultura, director al BJATM si ICS Alimentara. Concomitent a indeplinit mai multe functii obstesti, cum ar fi cea de presedinte al Clubului Stiinta, in perioada de glorie a echipei de handbal, iar dupa pensionare, in 1992, a lucrat sapte ani la societatea Desteptarea. Filatelist impatimit inca din vremea studentiei, a reusit sa-si realizeze o importanta colectie de materiale filatelice, devenind apoi membru si presedinte al Asociatiei Filatelice „Grigore Pascu” Bacau.

PUBLICITATE

A organizat de-a lungul anilor zeci de expozitii filatelice judetene, regionale, nationale si internationale, a organizat si coordonat realizarea unui imens numar de materiale filatelice despre Bacau, facând parte din numeroase organisme de conducere ale Federatiei Nationale de Filatelie. „Cu o putere uriasa de munca, cu tactul sau devenit proverbial, Tata Pac a reusit ca in anii 1980 – 2000 sa faca din Bacau cea de-a doua capitala a filateliei românesti. Drept recunoastere a activitatii sale, in anul 1999, Federatia si Posta Româna i-au dedicat un plic postal, cu ilustratia si timbrul fiscal cu imaginea sa, distribuit in mii de exemplare, fiind primul filatelist român in viata caruia i s-a atribuit aceasta onoare”, a spus presedintele Lions Club Sfântul Gheorghe, Ioan Catana.

Ca lionist a initiat si organizat diferite activitati, atât la nivelul clubului bacauan, cât si la nivelul Districtului 124 România. „Tata Pac, a spus Ioan Mocanu, pas presedinte Lions Club Moldova, si-a dedicat toata viata semenilor sai, de la el am invatat toti câte ceva, cu el am inceput lionismul in Bacau, a reusit sa modeleze caractere, fiind mereu printre noi, de aceea ma bucur sa-i fiu alaturi si la aceasta frumoasa aniversare.” O surpriza placuta, foarte apreciata de cei prezenti, dar mai ales de sarbatorit, a fost sosirea, de la Brasov, a Presedintelui Districtului 124 România, David Istvan, care, in aplauzele asistentei, i-a acordat prof. Ioan Micu cea mai inalta distinctie a Fundatiei Lions Club Internatioanl – „Melvin Jones Fellow” (intemeietorul lionismului), pentru contributia de exceptie la promovarea ideilor lionismului in România.

„N-am cuvinte sa va multumesc pentru aceste momente daruite mie, va iubesc pe toti ca pe copiii mei. 85 de ani au trecut repede. Am avut bucurii, am avut necazuri, mi-am trait viata cu demnitate si am pus-o in slujba comunitatii. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-am realizat visul, iar daca mai aveti nevoie de mine, eu sunt aici”, a spus sarbatoritul, Tata Pac, alias Ioan Micu, cu bratul plin de flori, in timp ce prietenii i-au cântat La multi ani!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ