Salarizarea personalului din sistemul bugetar, si in mod special, din domeniul Educatiei, este principalul motiv de nemultumire si de indignare a Sindicatele Libere din Invatamânt (SLI), inclusiv filiala Bacau, care ameninta cu greva generala.

„In ciuda eforturilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamânt de a convinge Guvernul ca salariile celor care lucreaza in invatamânt trebuie sa devina motivante, constatam cu stupoare ca si de aceasta data, proiectul ordonantei nu prevede schimbari structurale in privinta cresterilor salariale, continuând astfel desconsiderarea Educatiei in general si a salariatilor din invatamânt, in special”, a declarat prof. George Adrian Purcaru, liderul local al SLI.

Ca urmare, Colegiul National al Liderilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamânt, intrunit miercuri, 18 mai, a hotarât organizarea unui mars de protest la Bucuresti, pe 1 iunie 2016. Daca vocea dascalilor nu va fi ascultata, se ia in calcul si varianta boicotarii examenelor nationale. Sindicalistii au cerut ca salariul maxim sa fie obtinut dupa 25 de ani, nu dupa 40 de ani, dar si majorarea salariilor pentru toti angajatii din sistem. „Asteptam un proiect de lege pentru salarizarea in sectorul public.

PUBLICITATE

Propunerea Guvernului de a acorda un premiu de 2%, pe criterii de performanta, si acelea subiective, nu poate fi acceptata, deoarece nu poate inlocui o salarizare motivanta. Prin acest nou proiect de lege, Guvernul da inca o lovitura sistemului educational din România. Este cu adevarat o umilire a dascalilor. Afirm cu tarie ca fara o salarizare corespunzatoare si cu resursa umana umilita nu se poate face performanta”, a mai spus indignat prof. Purcaru. SLI Bacau va participa la acest mars de protest cu 100 de cadre didactice.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Singura solutie viabila este blocarea examenelor nationale: BAC, Evaluarr Nationala. Sa lasam latratul si sa ne apucam sa muscam, DRAGI TOVARASI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ