Experiența cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Miron Costin” s-a îmbogățit considerabil, după vizita efectuată în Turcia, în perioada 17-22 noiembrie. „Este prima mobilitate din cadrul celui de-al al doilea proiect Erasmus plus, derulat de școala noastră, până în 2020.

Proiectul, «Boosting entrepreneurial skills», reunește cinci țări – Spania, care este coordonatorul, Turcia, Bulgaria, Macedonia și România – și are ca principal obiectiv dezvoltarea unei culturi a antreprenoriatului în rândul copiilor, astfel încât aceștia să poată să-și dezvolte de timpuriu abilități precum comunicarea, planificarea, creativitatea”, a precizat prof. dr. Liliana Adochiței, directorul adjunct al Școlii „Miron Costin”.La schimbul de experiență din Turcia au participat câte trei profesori din fiecare țară parteneră, echipa din Bacău fiind formată din Liliana Adochiței, care este și coordonatorul de proiect pe școală, Alina Grosu și Alina Drăghici.

Profesorii români, alături de partenerii din celelalte patru țări, au vizitat școala „Mehmet Sait Aydoslu Ortaokulu” din Istanbul, au participat la cursuri de antreprenoriat și s-au bucurat de frumusețea orașului de pe Bosfor. Următoarea mobilitate a proiectului va fi în luna martie, în Macedonia, de data aceasta echipa băcăuană fiind formată din șase elevi, însoțiți de doi profesori.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE