A fost Titularizarea, iar ieri, în sistemul de învățământ, a avut loc un alt examen: Definitivatul 2018. O parte dintre profesorii băcăuani care lucrează la catedră au susţinut acest examen de obţinere a definitivării în învățământul preuniversitar, proba scrisă, asta după ce au reușit să ia note de trecere la inspecțiile de la clasă.

„Au fost validați pentru proba scrisă 308 candidați, pe 34 de discipline. Proba a durat 4 ore, cu începere de la 10.00, la Colegiul Tehnic de Comunicații «N.V.Karpen». La examen s-au prezentat 292 de candidați, iar 19 s-au retras în timpul probei. Au fost așadar trimise spre evaluare 273 de teze din județul Bacău”, ne-a informat prof. Oana Bărbuț, inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional.
Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel naţional, la nivelul inspectoratelor școlare din județele Alba, Bihor, Brașov, Iași, Prahova și din Municipiul București.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 24 iulie, la centrele de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro.
Contestaţiile se depun la centrele de examen, în zilele de 24 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 25 iulie, până la ora 14.00. Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro în data de 27 iulie 2018.