Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Juan Antonio Lopez Ramirez și prof.univ. dr. ing. Dr.h.c. Jose Luis Cueto Ancela, de la Universitatea din Cadiz, Spania, sunt în aceste zile în Bacău pentru a susţine cursuri la Universitatea „Vasile Alecsandri” cu masteranzii de la Facultatea de Inginerie, programul de studii Managementul Protecției Mediului în Industrie din cadrul Departamentului de Ingineria Mediului și Inginerie Mecanică. Aceștia vor fi printre studenți până pe 6 decembrie, iar cursurile lor abordează aspecte din domeniul Ingineria Mediului, respectiv aplicații pentru drone, poluarea prin zgomot și sănătatea mediului și problemele actuale ale zgomotului urban. Activitatea face parte din Proiectul CNFIS-FDI-2019-0087 „Internaționalizarea studiilor universitare de master şi doctorat – suport al performanţei şi formării tinerilor prin şi pentru cercetare”.

„Suntem aici în al cincelea an consecutiv pentru a preda studenților de la Facultatea de Inginerie, programul de studii Managementul Protecției Mediului în Industrie. Vrem să le împărtășim studenților din experiența noastră și din ceea ce noi predăm la Universitatea din Cadiz. Anul viitor vom avea noi studenți de la Bacău la Universitatea din Cadiz și ne dorim să dezvoltăm noi direcții de colaborare, atât în ceea ce privește activitate didactică, cât și în domeniul cercetării științifice.”
prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Juan Antonio Lopez Ramirez

„Există o colaborare strânsă între Universitatea din Cadiz și Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacău, o componentă foarte importantă fiind aceea a interacțiunii cu studenții, finalizată prin teze de doctorat coordonate în cotutelă. Am primit și titlul de Doctor honoris causa al Universității «Vasile Alecsandri» din Bacău, ceea ce pentru mine reprezintă una dintre cele mai mari realizări din cariera mea universitară.”
Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Jose Luis Cueto Ancela

Cei doi profesori universitari au primit în anul 2018 titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, urmare a colaborării și contribuției aduse la dezvoltarea programelor de mobilitate a studenţilor pentru toate ciclurile de studiu – licenţă, master şi doctorat -, dar și pentru organizarea de conferinţe ştiinţifice la cele două universităţi partenere, dezvoltarea unor programe noi de studii în contextul alinierii României la standardele educaţionale europene, cotutela în coordonarea doctoratelor în domeniul Ingineria mediului și dezvoltarea revistei Journal of Engineering Studies and Research.


PUBLICITATE