Seismologul Gheorghe Marmureanu a participat, joi, la sedinta Consiliului Judetean (CJ) Bacau pentru a primi titlul de “Cetatean de Onoare al Judetului”, acordat de alesi pe 30 aprilie.

“Este o sedinta preponderent festiva, prilejuita de prezenta domnului prof. dr. Gh. Marmureanu, caruia i-ati acordat titlul de «Cetatean de Onoare», si a echipei de minivolei, campioana nationala a României”, a declarat Dragos Benea, in debutul intâlnirii. Petrica Mihaila, PDL, caruia ii apartine initiativa, a fost invitat sa inmâneze titlul cunoscutului cercetator.

“Sunt nascut la Oncesti, in judetul Bacau, si de acolo veneam 50 de kilometri pe jos pâna in Bacau, unde am facut liceul”, a marturisit prof. Marmureanu, de la prezidiu, apoi, modest, a multumit pentru onoarea oferita si a explicat ca peste tot, in lume, pe unde a umblat, a dus numele localitatii Oncesti, scris pe actul sau de identitate.

PUBLICITATE

A vorbit putin si despre cercetarile sale in SUA, despre munca la Centrala Cernavoda, apoi a multumit inca data “pentru onoarea imensa, care e mai mult pentru suflet”.

Dragos Benea a precizat ca lucrurile stau invers: toti cei care au primit acest titlu au facut onoare judetului Bacau.

_MAF6251

Dupa lungi si repetate aplauze dedicate prof. dr. Marmureanu, a urmat al doilea moment festiv: oferirea de diplome si premii (200 de euro) fetitelor de la echipa de minivolei si antrenorilor Dumitru Matanie si Traian Snel, pentru câstigarea Campionatului National. Dumitru Matanie, invitat alaturi de sefii judetului, a declarat: “Sunt foarte mândru ca, dupa 25 de ani, Bacaul a câstigat acest titlu, mai ales ca sportivele sunt, toate, bacauance”.

Emotionata, Iulia Matanie, 11 ani, capitanul echipei, a marturisit care este secretul succesului: “Pentru a ajunge aici am fost obligate sa renuntam la vacante si la zile libere si sa mergem la antrenamente”.

Dragos Benea si-a parasit locul pentru a inmâna fetitelor diplomele de excelenta si a le felicita. Aplauzele au fost la fel de puternice si au durat la fel de mult.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Ne cutremuram dupa aceasta veste, am observat totusi ca Benea e in prim plan in amblele foto … speram sa se cutremure si el macar pentru o priponire la domiciliu 😉

LĂSAȚI UN MESAJ