Aproape sapte ani s-a zbatut Primaria Bacau pe la instante de prin toata tara sa anuleze un certificat de atestare a dreptului de proprietate pe care SC Transport Public SA il are asupra unui teren de 3,4 hectare, situat pe strada Narciselor. Decizia Curtii de Apel Alba Iulia confirma ca a fost o zbatere in van.

Dupa cum au decurs lucrurile in tot acest rastimp, in care dosarul s-a plimbat pe la instante de pe un intreg meridian, pare ca tot acest proces a fost o ambitie. A cui? Poate va raspunde acestei intrebari administratia locala inscaunata dupa 2004. A fost un act de vendeta? A fost o ambitie personala a primarului? Acel certificat de atestare a proprietatii atât de contestat de autoritatile locale a fost emis de Consiliul Judetean.

Decizia aceasta a stat insa ca un cui in talpa primarului Stavarache, care a mobilizat armata pentru contraofensiva si desfiintare a deciziei. Nu ne-am propus in aceste rânduri sa jubilam in favoarea câstigatorului si sa facem haz de cel infrânt. Vrem doar sa ridicam semne de intrebare. Cum ar fi, de exemplu, de ce a fost necesara aceasta intindere in timp pentru judecarea unui astfel de proces, in care acuzatul a fost tot timpul “blindat” cu acte in regula.

PUBLICITATE

Sa ne mai intrebam, de exemplu, de ce a fost nevoie de un asemenea proces, care i-a costat scump pe cetatenii Bacaului, dat fiind ca in spete asemanatoare nu s-a sesizat nimeni din Primarie, ceea ce cam miroase a abuz. Sa ne amintim ca primarul Stavarache a anuntat cu emfaza ca dupa ce ar fi câstigat terenul respectiv, l-ar fi vrut scos la vânzare, iar din banii aceia ar fi vrut sa termine Spitalul Municipal. Va mai amintiti de promisiunea cu analizele gratuite la acelasi spital? Va mai amintiti de numeroasele termene de finalizare a lucrarilor la acelasi spital, anuntate invariabil in preajma alegerilor locale, care i-au adus primarului trei mandate? Miasma de populism ieftin. Si nedumeririle nu se opresc aici.

Inca inainte de tot acest zbucium juridic, un investitor important ar fi vrut acel teren, dar si-a luat talpasita când a inceput tavalugul proceselor. Municipalitatea a insistat cu instantele, care invariabil au dat dreptate SC Transport Public SA. Pâna la urma, reclamantul s-a oprit cu capul in zid, orbeste, iar intre timp, a devenit el insusi “primadona” unui dosar de coruptie deschis de DNA, acelasi DNA care a facut cercetari inclusiv in cazul privatizarii SC Transport Public, dar nu a gasit nicio chichita. Stiti vorba aceea cu roata care se tot invârte…

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ