Mii de bacauani au participat, joi, la sarbatoarea Bisericii Romano-Catolice “Trupul si Sângele Domnului”, care a inceput cu Sfânta Liturghie din Catedrala “Ss. Petru si Paul”, prezidata de P.S. Petru Gherghel, episcop de Iasi, si a continuat cu o procesiune solemna pe strazile Bacaului.

“Prin purtarea Sfintei Euharistii pe strazile orasului, s-a invocat binecuvântarea lui Dumnezeu pentru urbea bacauana, pentru locuitorii ei si s-a adus multumire lui Dumnezeu ca a ramas cu noi”, arata pr. Iulian Robu.

Isus a fost purtat pe strazi, insotit de cântarea copiilor, a tinerilor, a credinciosilor si a fanfarei. Baietii si fetitele care au facut intâia sfânta Impartasanie in ultimii 3 ani au aruncat petale de flori. Preasfântul Sacrament a fost purtat in procesiune de catre episcop.

Impreuna, insotindu-l pe Cristos prezent in taina Sfintei Impartasanii, au fost prezenti preotii de la Decanat, pr. paroh si decan Isidor Dâsca, preoti de la parohiile si congregatiile din Bacau si parintii profesori de la seminar. Procesiunea a cuprins crucea procesionala, icoanele, seminaristii, ministrantii, copiii cu cosuri de flori, preotii, baldachinul cu Preasfânta Ostie, incadrata de tineri cu torte in mâna, corul si fanfara, poporul credincios.

Procesiunea cu Sfânta Taina a inceput putin dupa ora 19.00, dupa Sfânta Liturghie, si a strabatut strada Mihai Viteazu, a ajuns la Hotelul Moldova, a pornit apoi pe bd. Nicolae Balcescu, str. Luminii si s-a intors la Catedrala prin Piata Florescu. Pe traseu s-au facut trei opriri pentru a se da binecuvântarea euharistica tuturor crendinciosilor prezenti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ