câini onești

La recenta ședință a Consiliului Local Onești, după ce a dat o veste bună locuitorilor municipiului că semnarea Contractului de finanțare pentru repararea și reabilitarea podului de peste râul Trotuș a fost primul proiect semnat din județul Bacău prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), primarul Nicolae Gnatiuc a adus și o veste mai tristă!

El a anunțat că este posibil să fie necesară euthanasierea câinilor fără stăpân la Onești, întrucât la adăpostul de câini din zona locului unde se ține târgul săptămânal se depășește capacitatea de găzduire.

„Trebuie să luăm o decizie cumpătată, gândindu-ne și la iubitorii de animale dar și la siguranța cetățenilor”, a declarat primarul Oneștiului Nicolae Gnatiuc menționând că „dacă se va aplica această măsură primii câini care vor fi euthanasiați vor fi cei bolnavi, urmând apoi câinii pentru care nu se mai găsește loc în adăpost.”

Această declarație a primarului oneștean a stârnit în municipiul de pe Trotuș numeroase comentarii critice la adresa Primăriei și a SC Domeniul Public și Privat (ce administrează adăpostul de câini).

Oneștenii menționează că nu aceasta este soluția cea mai potrivită, o soluție ar fi sterilizarea animalelor iar oamenii să se îngrijească mai mult de câinii din adăpost. În această situație în care oneștenii sunt foarte indignați de soarta câinilor fără stăpân.

Primăria municipiului Onești a organizat o întâlnire cu reprezentanții ONG-urilor fondate în scopul ajutorării acestor animale, ce sunt preocupate de întreaga problematică a gestionării câinilor fără stăpân.

În cadrul acestei întâlniri autoritățile locale oneștene vin cu propunerea de a da cu titlu gratuit un teren de 1000 metri pătrați în vederea construirii unui adăpost pentru câinii fără stăpân.

De asemenea, la această întâlnire se dorește și găsirea unor soluții de remediere a deficiențelor în scopul îmbunătățirii modului de colaborare pentru o gestionare cât mai correctă a situațiilor datorate câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Onești.

Alte articole