Congresul Extraordinar al PRM din 27 iulie, care a marcat excluderea lui Corneliu Vadim Tudor si inlocuirea intregii conduceri la vârf, a adus Filialei Bacau functii importante la nivel national. Astfel, liderul bacauan Petru Cojan (foto) este membru in Biroul Permanent, forul care va lua deciziile importante in partid doar prin vot. Pâna acum, deciziile apartineau in exclusivitate fostului presedinte Vadim Tudor, acesta fiind unul dintre motivele debarcarii acestuia.

Si in Comitetul Director, al doilea organ de decizie in PRM, sunt doi bacauani, pe lânga Petru Cojan figurând si Ioan Munteanu. Consiliul National, forul deliberative al partidului are in componenta nu mai putin de sase membri ai PRM Bacau, numar maxim repartizat unui judet.

In perioada urmatoare, filialele vor fi reorganizate, bacauanii deja alegându-si in mod statutar reprezentantii cu putere de decizie. Problemele financiare mostenite de filiale din cauza managementului dezastruos al echipei Vadim Tudor ingreuneaza activitatea, insa peremistii sunt optimisti ca vor reusi sa le rezolve.

“Dupa Congresul din 27 iulie, când statutar am ales noua conducere, multi dintre cei care au plecat dezamagiti de Vadim Tudor se intorc in partid. In scurt timp, vom conta din nou in politica bacauana, dar si pe plan national. Cei care au obosit sa apere valorile nationale si drepturile românilor sa mearga la plimbare. Noi ramânem sa luptam!” – a declarat Petru Cojan, presedinte PRM Bacau.PUBLICITATE