Băcăuanii au demonstrat încă o dată că au gusturi fine, la Festivalul Mediteranean care a avut loc în Parcul Cancicov, weekendul trecut. Nici nu s-a deschis bine în prima zi și oamenii deja erau la rând. Probabil o surpriză plăcută pentru organizatori și vânzători care au avut multă treabă aceste zile.

Astfel, în cele trei zile de festival gastronomic, pe lângă feluritele rețete din pește și fructe de mare (midii, creveți, scoici, caracatiță etc), băcăuanii au primit bine și standul cu ciolan de porc și cârnați, dar și pavilionul cu delicii turcești care practic a fost luat cu asalt. Baclavalele, sarailiile și rahatul turcesc de toate aromele, alături de cafeaua la nisip și înghețata, evident, tot turcească, cu arome de ciocolată, fistic sau vanilie…

Totul a fost savurat din plin, chiar dacă au existat și unele pretenții din partea cumpărătorilor. Unii, de exemplu, au reproșat că de ce nu este vândută înghețata de un turc, să le facă trucuri, așa cum au văzut ei la Stambul. Dar dacă ar fi fost așa cred că am fi stat la coadă încă o săptămână. Am auzit discuții la alții care s-au uitat pe bonul de la casa de marcat că de ce firma era din Râmnicu Vâlcea.

Ca să vezi! Și ca să fie treaba bună, i-am întrebat pe vânzatori de unde sunt. Majoritatea, din Onești. Toate astea, însă, nu au știrbit cu nimic reușita unui eveniment culinar deosebit. Iar acest lucru a fost confirmat de numărul mare al băcăuanilor prezenți în cele trei zile de Festival Mediteranean. Și a fost doar prima ediție…