La Galeriile „Ion Frunzetti”, Ovidiu Ungureanu ne-a invitat la noua sa expozitie, un eveniment complex si deosebit de placut, desfasurat sub genericul „Drumul vinului”. Artistul fotograf, pasionat de aventura cunoasterii lumii in imagini, a avut ca parteneri Domeniile Tohani si VerdePlusDecor, ambianta sonora a evenimentului fiind asigurata de Cvartetul “Orpheus”.

Am spus placut, pentru ca, dupa vernisaj, publicul vizitator a fost invitat la o degustare de vinuri de pe domeniile amintite, prilej cu care s-au schimbat impresii despre expozitie. Expozitia este rodul unei documentari pe teren, in zona Mizilului, la podgoriile Tohani, Ovidiu Ungureanu surprinzând aici imagini de o extraordinara expresivitate, stând sub semnul straniului, al misterului. Eclerajul multor lucrari este unul al efectelor speciale, apropiindu-le de pictura clarobscurului.

Sirul butoaielor dintr-o crama e parca un tunel al timpului, niste sticle cu vinuri vechi, sunt prafuite si stau neclintite in rasteluri, fiind acoperite de-o stravezie pânza de paianjen. Si peste tot si toate pluteste o liniste nefireasca. Pare a fi o viziune de dupa Apocalipsa, asa a interpretat Viorel Cojan imaginile in care nu apare nicio fiinta. Eu m-am gândit, insa, mai curând, la mareata liniste dinaintea facerii, a unei geneze incarcate de mister.

PUBLICITATE

Pentru ca vinul, licoarea aceasta straveche si cea mai buna (oho, câte maiastre cânturi bahice i-au inchinat poeti vestiti ai tuturor timpurilor!), care da aripi imaginatiei, are o viata si o poveste a lui. Apropo de asta, am aflat lucruri interesante despre felul in care se creeaza acum vinurile, despre aceasta veritabila arta, discutând cu amabilul domn Virgil Mândru, om de afaceri bacauan, proprietar al Domeniilor viticole Tohani.

Prin noua sa expozitie, una densa, bogata in sugestii, cu proiectii intr-un imaginar fertil in sensuri, Ovidiu Ungureanu isi reconfirma clasa de artist fotograf talentat, inzestrat cu o sensibilitate vibranta, creator de rafinate spectacole vizuale. Expozitia este deschisa pulbicului pâna pe 15 iulie 2014.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ