Unul dintre denuntatorii din dosarul de mita, in care a fost trimis in judecata primarul Romeo Stavarache, a fost audiat in instanta. Constantin Sosu, administrator al SC Soma, a dat explicatii in legatura cu un contract incheiat, in 2005, cu Consiliul Local Bacau pentru salubrizarea municipiului, cauza conflictelor dintre el si primar.

“Incepând din 2008, am intâmpinat probleme in decontarea facturilor emise pentru serviciile pe care Soma le desfasura. Am solicitat reactualizarea tarifelor motivat de pretul motorinei care aproape se dublase, crescuse salariul minim pe economie, pretul la energie, iar eu aveam pierderi in fiecare luna. Am trimis adrese la primarie, insa nu am primit niciun raspuns. Am incercat de mai multe ori sa discut cu primarul. M-am intâlnit de câteva ori cu el, in biroul lui, insa de fiecare data, primarul imi arata sondaje de opinie, ba motiva ca trebuie sa vorbeasca cu vreun ministru si ma conducea la usa. Intr-una din intâlniri, mi-a spus sa inchei un contract cu televiziunea 1TV Bacau si mi-a promis ca, in masura in care voi face acest lucru, va incerca sa-mi faca plati pentru facturile emise. Mi-a spus sa dau niste bani la 1TV pentru ca e o televiziune de casa si are niste datorii la buget”, a declarat Sosu.

El a recunoscut ca a fost de acord sa incheie contractul de publicitate, in speranta ca primaria va achita datoriile fata de Soma. “La sediul societatii, a venit dl Goian Liviu (inculpat in acelasi dosar, n.r.) cu un contract de publicitate si mi-a spus ca vine din partea primarului municipiului. Eu nu am semnat, dar am dat dispozitie directorului economic sa semneze si sa faca plata. Valoarea contractului era de 40.000 lei. In contract erau prevazute obligatiile cu privire la publicitate, dar nu erau trecute perioada si modul de difuzare. Din câte stiu, nu a fost difuzat niciun spot. Suma am platit-o imediat, prin ordin de plata semnat de directorul economic, la dispozitia mea. Dupa semnarea contractului si chiar cu putin timp inainte mi s-au facut plati din cele restante, dar o perioada foarte scurta”, explica Sosu.

PUBLICITATE

Doua contracte de publicitate

A urmat un al doilea contract de publicitate, adus la semnat tot de Goian, sustine Sosu, initial cu o valoare similara (40.000 lei). “Pentru cel de-al doilea contract, nu am discutat cu dl. Stavarache. Dar, si de aceasta data, dl Goian mi-a spus ca vine din partea dlui primar. Eu nu am fost de acord cu suma, mi s-a parut foarte mare. Atunci Goian a plecat si a revenit cu un alt contract pentru suma de 30.000 lei. Am facut plata a doua zi. Nu l-am intrebat pe Goian daca a derulat activitate de publicitate, asa cum era mentionat in primul contract. Din câte stiu si mi s-a spus, nu s-a derulat acel contract”, arata Sosu. La scurt timp, sustine denuntatorul, Goian i-a adus al treilea contract pe care Sosu a refuzat sa-l semneze motivând ca nu mai are bani.

“Daca nu ar fi fost acea discutie cu dl. Stavarache, nu as fi incheiat cele doua contracte. In 2011, primaria avea o datorie de peste 75 miliarde lei vechi. Am semnat acele contracte in speranta ca va fi achitata datoria”, este explicatia lui Sosu. Pe tot parcursul audierii, avocatii inculpatilor au incercat sa demonteze acuzatiile, punând accent pe diverse neconcordante de date din declaratiile de la urmarirea penala si din instanta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

 1. Astazi la sedinta cu cadrele medicale din scoli care s-a tinut la liceul pedagogic, ,,prietenasii” lui stavarache au venit cu flori electorale si promisiuni desarte facute de luchian dragos si ababei.
  Pe drumul catre hotie, spre primarie nu mai exista oameni cu onoare si demnitate.
  Sunt penibili cersind voturile noastre in fel si chip, astfel ca mintenas vin si in biserici pe la liturghiile de pastele catolic si cel ortodox. RUSINE sa va fie!
  Pe oameni ii enerveaza aceste gesturi de prost gust ale voastre.
  Ca sa castigati voturile trebuie sa va luati angajamente scrise si legalizate la notar, ca tot ce promiteti in campaniile electorale si nu respectati sa va asumati si sa platiti efectiv din banii proprii, pierderile din bugetul local.
  Adica INCOMPETENTA voastra trebuie sa aiba un pret SI/SAU HOTIILE VOASTRE sa fie amendate penal, ca sunteti primii care trebuie sa respectati Legea iar inainte de toate DEMISIA DACA ESTI cu adevarat constient de raul pricinuit comunitatii care te-a ales HOTULE!

LĂSAȚI UN MESAJ