Singura ambasadoare a Moldovei în Liga a II-a, Aerostar Bacău se pregătește să pună punct stagiului de pregătire centralizată de la Izvorani. „Aviatorii” vor încheia cantonamentul cu primul joc de verificare din această iarnă. Astfel, azi, de la ora 12.00, băcăuanii vor întâlni, la Izvorani, vice-lidera Seriei a II-a din Liga a III-a, Unirea Slobozia, echipă aflată la patru puncte în spatele fruntașei Rapid București. Jucătorii Aerostarului vor primi apoi liber de vineri și până duminică din partea antrenorului Florin Bratu, ei urmând să-și reia pregătirile luni, 4 februarie.

Săptămâna viitoare, gruparea băcăuană va susține alte două amicale. Ambele sunt programate la Piatra Neamț și ambele au ca oră de începere 12.00. Miercuri, 6 februarie, Aerostar o va avea ca adversară pe Ceahlăul Piatra Neamț, pentru ca vineri, 9 februarie, să joace contra Forestei Suceava. Seria testelor include un alt meci programat la Piatra Neamț, miercuri, 13 februarie, cu Bucovina Suceava. Ultimul amical al iernii va avea loc pe 16 februarie, la Miercurea Ciuc, împotriva gazdelor de la Csikszereda.

Principalele priorități ale lui Florin Bratu sunt găsirea formulei de echipă ideală în vederea mini-returului și, totodată, omogenizarea relațiilor de joc în condițiile în care Aerostar a operat în această iarnă nu mai puțin de șapte achiziții: portarul Andrei Udeanu (20 de ani, împrumutat de la Oțelul Galați), fundașii Dudu Drugă (28 de ani, venit de la Energeticianul), Stejărel Vișinar (19 ani, achziționat de la Bucovina Rădăuți) și Iulian Carabela (23 de ani, venit de la Daco-Getica), mijlocașii Alin Gojnea (21 de ani, venit de la CS Balotești) și Sorin Tabacariu (24 de ani, FC Argeș) și atacantul Alexandru Pop (25 de ani, venit de la UTA Arad). Cei șapte îi înlocuiesc pe Hărăguță, S. Ichim, Sahru, Fl. Istrate, Hurdubei și A. Pavel (disponibilizați de club), Gavrilă (al cărui împrumut de la Cluj a expirat) și Chirilescu (cedat sub formă de împrumut la Bucovina Rădăuți.

Alte articole