Azi s-au afișat primele rezultatele la probele scrise ale examenului național de Definitivat 2018 în învățământul preuniversitar. În Bacău, au fost validați în concurs 273 de candidați.

Dintre aceștia, patru au media 10 pe linie (doi la Matematică – Valentin Adam, de la Școala Gimnazială „Nicu Enea” Bacău și Mihaela Iliescu, de la Școala Gimnazială „Emil Racoviță” Onești, un candidat de la învățământul primar – Elena Grozavu, de la Școala Gimnazială „George Bacovia” Bacău, și unul pe Religie Ortodoxă – Liviu Pădurescu, de la Școala Gimnazială „Constantin Platon” Bacău). Note peste 9 (nouă) au obținut 83 de candidați, iar între 8 (opt) și 9 (nouă), 122 de candidați.

„Asta înseamnă că au promovat examenul 209 candidați. Aceștia sunt cei care au media peste 8 (opt), așa cum prevede legea. Sunt și 64 de candidați care nu au promovat. Aceștia au dreptul să susțină examenul fără plată de trei ori, apoi, dacă nu reușesc, vor plăti o taxă. Până iau definitivatul, candidații nepromovați pot lucra în sistem, dar ca debutanți, fără grad didactic”, ne-a declarat prof. Oana Bărbuț, inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Cei nemulțumiți de note pot depune contestații în zilele de 24 și 25 iulie, urmând ca, după rezolvarea lor, pe 27 iulie să se afișeze rezultatele finale ale acestui examen.

Vezi ce note s-au luat pe www.definitivat.edu.ro

Alte articole