29 martie 2024
CulturăPrimele pe judet, absolventele Scolii Postliceale Sanitare depun juramântul de credinta

Primele pe judet, absolventele Scolii Postliceale Sanitare depun juramântul de credinta

Profesor de 10 (zece) si eleve de 10. Un om demn de toata admiratia, Nicoleta Frunza, si trei viitoare asistente medicale. Impreuna au format o echipa si au ajuns la performanta, anul acesta, de a fi primele pe judet.

Despre Nicoleta Frunza, asistent la sectia de Oncologie a Spitalului Judetean Bacau si profesor (maistru instructor) la Scoala Postliceala Sanitara, am scris inca de anul trecut: era singura candidata de 10 (zece) la examenul de Titularizare 2015, la care au participat peste 550 de persoane. Acum, numele ei este asociat cu alte trei fete- Angela Condur, Catalina Patrichi si Teodora Astefanoaiei.

Toate, absolvente ale Scolii Postliceale Sanitare din Colegiul „Mihai Eminescu”, promotia 2016, care au reusit sa obtina cele mai mari note pe judet, la examenul de admitere. Profesor de 10, cu eleve de 10. „Este o performanta extraordinara. Din 420 de candidati câti au fost anul acesta, in tot judetul, din toate scolile postliceale sanitare, de stat si private, noi, cei de la Postliceala «Eminescu», am luat trei de 10 la lucrarea scrisa, iar Angela Condur a reusit sa ia nota maxima la toate cele trei probe – scris, oral si sustinerea proiectului.



Spunem ca este o performanta extraordinara pentru ca, anul acesta, pentru prima data acest examen s-a dat la unison, iar toate lucrarile au fost corectate de aceeasi comisie. Am dovedit, inca o data, ca suntem o scoala de calitate, care da pe piata muncii niste profesionisti de exceptie, cu o pregatire teoretica si practica extraodinara, in care am toata increderea si ma bucur ca in curând imi vor fi colegi de breasla”, ne-a declarat prof. Nicoleta Frunza.

Povesti care duc spre succes

Angela Condur are 37 de ani si este mama unei fetite, care ii seamana perfect. A lucrat pâna acum trei ani in Italia, dar s-a decis sa urmeze cariera de asistent medical pentru ca asta a simtit ca o reprezinta.

„Aici m-am regasit. Am realizat ca asta vreau sa fac toata viata mea. Pentru asta m-am intors si in tara, sa lucrez ca asistenta medicala”, a spus hotarâta absolventa de 10 pe linie. Colega ei, Catalina Patrichi, care a terminat studiile liceale chiar la Colegiul „Mihai Eminescu” a marturisit ca a facut acest pas din curiozitate, dar si pentru ca este o meserie care se cauta, care va avea mereu viitor.

„Piata muncii in acest profil s-a extins si spre Europa, asa ca este loc pentru toata lumea. Intotdeauna vor fi bolnavi care vor avea nevoie de noi, cadrele medicale. Si ce este mai frumos in viata decât sa salvezi oameni?”, a intrebat retoric. Tot pentru a salva oameni, dar si in memoria bunicului ei, care si-a dorit dintotdeauna sa o vada purtând halatul alb de spital, a ales si Teodora Astefanoaiei aceasta cale.

In 2013 a absolvit Colegiul „Henri Coanda” si in acelasi an a decis sa-si continue studiile la postliceala sanitara. „Bunicul meu a murit, chiar in anul in care am intrat la aceasta scoala. A murit chiar pe patul de spital, iar asta m-a facut sa fiu mai hotarâta, sa fiu si eu printre cei care se lupta cu viata”, ne-a spus si cealalta absolventa de 10. Multa munca, si ambitie, dar si daruire. O daruire care da speranta, care bucura. Un profesor de 10 si trei absolvente de zece, care miercuri, 7 septembrie, vor depune si juramântul de credinta. Un pas important pentru ele, un moment de emotie pentru toata lumea. Si, un nou inceput.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri