În fiecare zi, poștașii au fost expuși riscurilor de infectare cu noul coronavirus, de fiecare dată când au mers să distribuie corespondența, pensiile, alocațiile sau alte expediții. Greul a apăsat și mai mult pe umerii poștașilor care au fost nevoiți să-i suplinească, pe salarul minim, pe colegii trimiși în șomaj tehnic.

O veste bună care ar trebui să le descrețească frunțile angajaților Poștei vine din partea administrației instituției. Astfel, oficianții și factorii poștali băcăuani care s-au aflat în prima linie pe perioada celor două luni ale stării de urgență vor primi, la salariile din luna iunie, o primă în valoare de 150 de lei brut, fiecare. De aceste prime nu vor beneficia șefii, și nici personalul TESA.

„E o decizie care vine să-i recompenseze pe colegii noștri care au stat permanent în linia 1. E vorba de 98% dintre angajați. Pentru că, la noi, toată lumea a lucrat, cu excepția celor patru zile de după Paște și de 1 mai, când o parte dintre angajați au fost, prin rotație, în șomaj tehnic”, a precizat Liviu Ciumeti, directorul Poștei Române Bacău.

La poștă, ca-n spitale

Pe timpul pandemiei de coronavirus, compania de poștă a dotat toate subunităţile cu săpun, dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe, măşti şi mănuşi, stocurile fiind reîmprospătate periodic. Inițial, se stabilise ca poștașii să-și anunțe telefonic distribuirea pensiilor sau a altor prestaţii sociale, precizând ora aproximativă când vor ajunge la domiciliile beneficiarilor. „Măcar atât să fie, pentru că ne-a fost foarte greu în timpul ăsta. Și acum, e la fel, pentru că noi trebuie tot timpul să purtăm măști pe față, mănuși pe mâini, noi umblăm foarte mult cu banii. Avem și noi familii care ne așteaptă și trebuie să fim vigilenți, mai ales în spațiile închise, unde mai și știm că au fost persoane depistate cu COVID – 19. Stăm cât mai la distanță, ne dezinfectăm. Nu mai intrăm în case, le dăm banii de la ușă. Nu e ușor, credeți-mă!”, spune un angajat al Poștei din Bacău. Numărul angajaților Poștei Române Bacău care vor beneficia de această primă este de aproximativ 600 de persoane.


PUBLICITATE