Biroul Electoral Municipal a fost sesizat de catre PSD cu privire la evenimentul organizat de Primaria municipiului Bacau, de acordare a diplomelor de onoare si a unor premii de 500 de lei cuplurilor care au implinit 50 de ani de casatorie. Evenimentul este programat sa aiba loc la Teatrul de Vara, luni dupa-amiaza. Cei de la PSD au solicitat BEM sa interzica expres candidatilor PNL participarea la eveniment, considerând ca „evenimentul are scop electoral prin acordarea acestor premii din fonduri alocate de la bugetul loca de catre candidatii PNL.”

Social democratii au cerut ca aceasta interdictie sa se aplice PNL si candidatilor sai, nu doar pentru acest eveniment, ci pentru toate evenimentele care presupun acordarea oricaror sume de bani din bugetul municipiului. BEM a admis in parte contestatia PSD si a dispus „comunicarea catre institutia primarului, a interdictiei de a invita si a permite acordarea premiilor de catre candidatii PNL la alegerile locale”, insa a respins cererea ca PNL sa nu mai participe prin candidatii sai la alte evenimente care presupun acordarea de sume din bugetul local.

Aceasta interdictie ii va afecta pe primarul interimar Ilie Birzu, dar si pe viceprimarii Raluca Nastase si Radu Ababei, toti fiind pe lista de consilieri locali a PNL la alegerile din 5 iunie. Contactata telefonic, viceprimarul Raluca Nastase a declarat: „Ma nemultumeste decizia biroului. Aceste premii se dau de multi ani, nu vad de ce se invoca faptul ca e campanie electorala. Poate era bine sa facem in alta perioada, dar scopul nostru nu a fost electoral.”

PUBLICITATE

Primarul Ilie Birzu si-a cerut deja scuze pentru absenta sa celor care urmeaza sa participe la eveniment, dar a declarat ca „nu doresc sa mai agit apele. Decizia ma impiedica intr-un fel sa imi exercit atributiile de primar. Nu vad de ce se interpreteaza pentru ca eu am initiat acest proiect care se deruleaza de zece ani.”

Alte sesizari solutionate de BEM au vizat, ca si in datile precedente, existenta unui numar mai mare de afise electorale decât cel permis de lege pe panourile amplasate in oras, dar si existenta unor bannere sau panouri publicitare, desi legea interzice expres acest lucru. Sesizarile au fost formulate impotriva PSD, PSRO, ALDE si MP si s-au finalizat cu dispunerea inlaturarii materialelor de promovare electorala care nu indeplinesc conditiile impuse de lege.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. ILIE BIRZU ALUAT CU JAPCA O PARTE DIN PARCUL TRANDAFIRILOR SI A FACUT TERASA ( CIRCIUMA) LUI FIUSU. CUM ESTE POSIBIL ASA CEVA .CINE I-A ELIBERAT AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE ? ARE GRUP SANITAR? PE CE BAZA A OBTINUT-O ? SE RESPECTA LEGEA ?

  2. Corect si fara alte comentarii…..dar incorect mi se pare faptul ca PSD-ul a inceput campania electorala de prin luna martie fara ca cineva sa-i traga de mineca. Din toate panourile impinzite prin oras sau de pe mai toate autobuzele ne zimbea pe sub mustata ilustrul candidat PSD. Mi se pare cam strimb modul asta de a face ,,politica,,………

LĂSAȚI UN MESAJ