Consiliul Local Bacau a aprobat, in sedinta extraordinara de miercuri, 13 iulie, lista reprezentantilor sai si ai Primarului in consiliile de administratie ale scolilor gimnaziale de stat din municipiu, in anul scolar 2016-2017.

Fata de lista initiala din proiectul de hotarâre promovat de primarul Cosmin Necula au existat mai multe schimbari la propunerea consilierilor. Desemnarile s-au facut inclusiv pe criterii politice si astfel s-a vazut limpede granita dintre Putere si Opozitie. Oricum, toti alesii locali si-au gasit loc in consiliile de administratie, care sunt principalele foruri de conducere ale scolilor mai ales pe timpul verii.

In restul anului, consiliile se vor intruni lunar in sedinte ordinare si vor dezbate probleme legate de buna functionare a scolilor publice. Atât primarul, cât si unii consilieri au indemnat la implicare mai mare in problemele scolilor, dar au atins si alte probleme, precum slaba finantare a invatamântului, slaba transparenta a deciziilor sau strângerea ilegala a fondului scolii, care se practica in continuare. Dupa toate discutiile, proiectul a fost supus la vot secret si a trecut cu unanimitate.

PUBLICITATE

Un alt punct discutat a fost aprobarea parteneriatului cu organizatorii Streetball Challenge, competitia de baschet ce va avea loc in weekend pe strada I.S.Sturza, in fata Hotelului Decebal. Proiectul a primit votul, dar primarul Cosmin Necula a anuntat ca aceasta va fi printre ultimele sau chiar ultima manifestare pentru care se va bloca circulatia in centrul orasului.

Al treilea proiect votat a fost o alta asociere, a municipalitatii si a Teatrului Municipal Bacovia, in calitate de parteneri, alaturi de Biserica Crestina Penticostala „Maranata”, in vederea organizarii unui concert de muzica crestina la Teatrul de Vara „Radu Beligan”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

16 COMENTARII

 1. La ce manifestari de tot rasul si facute cu o gramada de bani, in ultimul timp, este normal sa nu mai blochezi strazi! Hramul, teatrusheet, etc. Eheee, alta data erau concerte mari cu artisti…!!!

 2. Sâmbăta și duminica ar trebui închis centrul pentru ca lumea sa aibă pe unde să se plimbe. Biciclistii și rolerii sa meargă pe stradă și cei care se plimbă sa meargă pe trotuar fără riscuri de accidentări. Politia să stea în timpul săptămânii pe centru și să-i prindă pe cei care fac curse de motocicletă.

 3. Un primar tanar care ne intoarce in timp cu 25 de ani. Am o propunere sa mai interzicem si masinile cu numere de Bulgaria duminica, sambata pe cele cu numere de Romania, interzis celor cu numere de Italia, pietonii doar luni si doar in caz de maxima urgenta. Si cred ca problema traficului este rezolvata. Noul nostru primar poate sa fie linistit nu cer drepturi de autor.

 4. Ca sa blochezi centrul iti trebuie infrastructura care sa preia traficul. Ca de obicei comenteaza pensionarii, clientii autobuzelor. In contextul actul e o masura logica si de bun simt.

  • Ar trebui ÎN TOATE WEEKEND – urile permisă doar circulația pietonală! Nu avea grijă, “puzderia” de mașini nu există în weekend pe centru!

 5. cand scoti ceva,pui altceva in loc. sa se faca mini terenuri de sport ,dupa aia poti opri activitatile sportive din centrul bacaului ! s-a alungat festivalul de teatru, acum competitiile sportive,bravo.

 6. Sambata si duminica pe timp de vara (vacanta) intre orele 9 – 24 se putea inchide Centrul. Asa se face in orasele mai mari chiar si in cele mai mici. La Onesti primarul amenajeaza scaune pentru vizionarea de filme langa Primarie . Din pacate, nu sunt strazi amenajate pentru biciclisti, role…
  Pacat, aveam pretentii de la un primar tanar.
  Poate se razgandeste pana nu trece vara.
  Nu e nevoie sa avem spectacole si balamuc, doar strazii inchise, mai putina poluare in centru.

 7. Cu niste bani cheltuiti gospodareste (exact cum se lauda primarul a fi) se poate amenaja fostul parculet al copiilor perfect pentru orice activitate al orasului iar centru de vineri la pranz pana duminica seara ar putea fi transformat pietonal, bucuria cetatenilor si mai ales a copiilor si biciclistilor! Era plin ochi anul trecut pe perioada Theaterstock – nu mai vrem toti meltenii sa faca ture de centru sa-si etaleze toate ciurucurile de masini si motoare…

 8. Problema foarte importantă la nivelul consiliului:fondul scolii strâns ilegal. Dar sa trimita bani ei , atunci, pentru tot ceea ce înseamnă intretinerea unei scolii, de la soluții de dezinfectat toalete, hârtie igienică, vopsea pentru văruit, multe altele si asa nu se mai strânge nimic. Vorbe ca doar la asta suntem toți buni! Du-te intr-un oraș din vest ,informeaza-te ce e bine pentru cetățenii unui oraș si vino si aplica. Nu realiza doar după bunul plac. Mandatul tine 4 ANI. Pleci rapid!

 9. a fost crescut intr-un mediu comunist, nu se dezice de asta. Cum spunea cineva mai sus, ne intoarcem cu 25 ani inapoi, pe degeaba. As fi preferat o initiativa de scos complet din circulatie zona de la Decebal pana la umbrelute, putin pavaj in loc de asfalt, cateva arteziene de bun-gust…o zona pietonala cum vezi in topate orasele moderne. Sunt scarbit de panaramele care fac raliu cu motoarele turate la maxim prin centru, de iti sare copulul din carucior de spaima, in conditiile in care nici un organ de control nu ia atitudine. Sa pune cineva o poza aici cu un motociclist oprit si amendat in centrul orasului…are cineva? m-as mira…

 10. Sunt deacord cu inchiderea centrului pentru traficul auto sambata dupa orele 16-17 pana duminica noaptea , in aceasta perioada nu este folosit decat pentru etalarea motoarelor si liniute intre masini. Cred ca mai bine s-ar crea un loc de promenada si de ce nu si evenimente culturale. Intr-o lume civilizata dupa o saptamana de actitate avem nevoie de putina relaxare .
  SUSTIN INCHIDEREA CENTRULUI in weekend.

 11. Mare pacat ca nu se inchide circulatia in zona centrala.
  Am putea face o plimbare sa vedem o cladire care sta sa cada, cu copaci crescuti pe ea, un mare magazin inchis, doua cladiri care arata ca dupa razboi si mai ales ne-am plimba prin soare fara pic de umbra.
  De ce zona centrala inchisa ? Ce facem cu cei din Bistrita Lac, cu cei din cartierul Nord , de la Gara? Sa vina pana aici cu masina si aici sa se plimbe pe jos sau se inchide si acolo cate o straduta?
  Pacat !
  S-a inchis Parcul Cancicov?

 12. Foarte bine ! Țigăneala cu tarabe ,toalete și pubele de gunoi să le găsească locul pe la periferia orașului. Banul public cheltuit în alte scopuri nu în a rotunji veniturile artiștilor care vin și canta playback sau câteva inocente care se zbiară pe o scenă. Vânzări de tot soiul de la guineea second-hand și pină la produse agroalimentare. Cum obțin aceștia autorizații? Felicitări d-le primar .Bani cheltuiți inutil și cu forța de ordine pt ce sa vedem țiganii, aurolacii și bețivii cum joaca în mulțime? La Munca in agricultura , la plantat arbori. etc

LĂSAȚI UN MESAJ