Cosmin Necula, primarul Bacăului a prezentat, duminică, viitoarea pasarelă care va supra-traversa Calea Mărășești, în dreptul Parcului Cancicov. Aceasta este parte integrantă a coridorului pentru deplasări nemotorizate Parcul Cancicov – Stadion – Bazin de Înot – Universitatea „V. Alecsandri“ denumit “Traseul tineretului şi sportului”.

Proiectul, în valoare de 6,4 milioane de euro, este finanțat cu fonduri europene. Contractul a fost deja semnat și au început procedurile de atribuire. Acesta face parte din cele șase proiecte în valoare de 112 milioane lei și care vor însemna construirea a 27 de km de piste de biciclete care vor traversa orasul de la Nord la Sud și de la Est la Vest.

Dar proiectele nu vor include doar pistele pentru biciclete, ci și reamenajarea trotuarelor și zonelor pietonale, reconfigurarea intersecțiilor și trecerilor de pietoni/bicicliști, construirea de parcaje pentru biciclete alături de montarea de camere de supraveghere, amplasarea de mobilier urban pentru odihnă și deșeuri, amplasarea de elemente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere.

“În momentul în care am ajuns primar, în anul 2016, nu era nici un fel de document care să angajeze sau să proiecteze în vreun fel tot ceea ce înseamnă angajamentele financiare pe care în momentul de față municipiul Bacaul le-a semnat cu UE”, a declarat primarul Cosmin Necula.

Traseul tineretului și sportului” prevede construirea unui pasaj suprateran destinat exclusiv deplasărilor nemotorizate, peste Calea Mărășești, între Parcul Cancicov și str. Th. Aman. Coborârea de pe pasaj, în zona scărilor Cascada (care vor fi și ele modernizate), se va realiza printr-un picior de susținere prevăzut cu lifturi interioare și o rampă exterioară în spirală.

„Chiar dacă nu știam că va veni o criză sanitaro-economică fără precedent, ne-am focalizat mereu pe resursele europene, care să ne asigure o dezvoltare pe termen lung. Proiectele finanțate cu fonduri europene crează locuri de muncă pe termen scurt și mediu și sunt o investiție în viitorul orașului nostru.”
Cosmin Necula, Primarul BacăuluiPUBLICITATE