Municipiul Onesti a reusit performanta mai putin dorita de a avea doi primari demisi prin ordin al prefectului in mai putin de un an.

Dupa ce primarul ales, Laurentiu Neghina, a fost revocat in data de 19 iunie 2015, deoarece a fost condamnat in celebrul dosar al Bacalaureatului de la Podu Turcului, Alexandru Cristea, cel care a fost ales de consilierii onesteni sa-l inlocuiasca pana la alegeri a fost, la randul sau, revocat.

Motivul il reprezinta faptul ca UNPR, pe listele caruia a candidat in 2012, a notificat Prefectura ca primarul Onestiului si-a dat demisia din partid.

PUBLICITATE

Cristea candideaza, la aceste alegeri, pe listele PSRO, in locul lui Neghina, caruia nu i s-a permis candidatura din cauza ca, atunci cand a fost condamnat, i s-au interzis si drepturile civile.

Scurta istorie

Laurentiu Neghina a candidat pe listele comune ale PDL – UNPR sub sigla “Aliantei pentru Bacau”. Condamnat la opt luni de inchisoare cu suspendare in dosarul Bacalaureatului, el si-a continuat mandatul pana cand Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit ca nu doar primarii condamnati la inchisoare cu executare isi pierd functia, ci si cei care au primit pedeapsa cu suspendare.

Dupa ce Neghina a dost demis, viceprimarul Nicolae Gnatiuc ar fi trebuit sa preia, interimar, conducerea Primariei Onesti, conform legii. Doar ca acesta demisioneaza si el “pentru a respecta votul cetatenilor exprimat in urma cu trei ani”, dupa cum a declarat.

S-a zvonit, atunci, ca demisia a fost provocata de faptul ca PSD, partidul lui Gnatiuc, decisese sa nu-l sprijine pentru a prelua interimatul.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ