Judecatoria Bacau l-a condamnat pe primarul din Sascut, Cristinel Bostan (foto), la doi ani si sase luni inchisoare cu executare, intr-un dosar in care a fost cercetat pentru conflict de interese.

Conform rechizitoriului finalizat in septembrie 2014, primarul ar fi semnat, in 2011, facturi si ordine de plata pentru o revizie facuta de SC Dragoliv (firma in care asociat este sotia acestuia) la un utilaj al primariei, lucrare in valoare de 2.900 de lei.

Pentru aceasta infractiune, Judecatoria l-a condamnat pe Bostan la 6 luni de inchisoare, insa, pentru ca primarul din Sascut mai are la activ o pedeapsa de doi ani cu suspendare pentru ultraj, ramasa definitiva in 2011, instanta a dispus revocarea suspendarii pedepsei.

PUBLICITATE

Astfel, Cristinel Bostan are de executat o pedeapsa de 2 ani si 6 luni inchisoare.

Sentinta nu este insa definitiva.

“Vom face apel, atât va pot spune acum”, ne-a declarat Liviu Ghioc, avocatul primarului din Sascut.

“Sentinta nu este definitiva si nu vreau sa dau nicio declaratie in ziar”, a fost reactia primarului Cristinel Bostan.

Edilul mai este cercetat si in dosarul “Coruptie la E.ON Moldova”, pentru care nu s-a inceput inca judecata.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

19 COMENTARII

  1. Dar cand se incepe odata judecata si in cazul Eon?Iar directorii aceia tot liberi sunt?Se pare ca se lafaie in continuare in averile dobandite pe cai ilegale.

  2. Mai sunt in judetul bacau primarii unde primarii au atribuit contrate ba lu-i tat-su ba la cumnat ….. cand se vor controla ????? si pe sume mult mai mari

  3. Da’ cu stavarache de la primaria bacau, cum ramane?
    Acu’ nu-l mai doare nimic, cat a fost arestat a fost incontinuu bolnav de trebuia sa mearga la Iasi.

  4. Nu ma bucur ptr raul nimanui, mai cu seama cand este vorba de puscarie, dar acest (zis) primar a primit o pedeapsa ff mica in comparatie cu ce si cate nelegiuiri a facut pe teritoriul Sascutului. Un singur exemplu : are formata o grupare de interlopi pe care ii baga “la inaintare” pentru eliminarea, prin instauraea fricii, fiecarui adversar politic, economic sau atunci cand nu-i convine ceva. Un borfash .

LĂSAȚI UN MESAJ