Ionel Turcea, primarul orasului Buhusi, a fost acuzat ca ar fi in stare de incompabilitate deoarece a facut parte din Consiliul de Administratie al spitalului din localitate.

Ionel Turcea, primarul buhusean, a fost membru al Consiliului de administratie al Spitalului Orasenesc. Luna trecuta, „Consiliul Local, spune primarul, a adoptat o noua hotarâre prin care am fost numit membru al Consiliului de Administratie (C.A)” si pentru acest an.

In acest context, au aparut voci puternice care sustin ca primarul se afla in incompatibilitate. Primarul Turcea adauga: „Dupa hotarârea Consiliului Local din martie, mi-am dat demisia din C.A., in termen de 15 zile. Nu am fost la sedinta acelui C.A. care trebuia sa aprobe tichetele de masa. Pentru mine este insa o onoare ca am facut parte din acest C.A. Daca A.N.I. ma trimite in judecata, voi câstiga in instanta. Am facut lucruri foarte bune la acest spital. Ma mândresc cu asta. Spitalul a primit acreditare, este o unitate de referinta. Legea este proasta. Nu am favorizat pe nimeni, nu am primit niciun leu de aici”.

PUBLICITATE

Directorul spitalului, dr. Mouhannad Toron, ne-a precizat: ,,Membrii C.A., ca reprezentanti ai comunitatii, sunt numiti de Consiliul Local. Aceasta nu este treaba mea. Eu nu verific asemenea probleme”. Chiar daca si-a dat demisia, pentru perioada in care a fost membru in C.A., Ionel Turcea poate fi sanctionat.

„Fara a face referire la o anumita persoana cu functie publica, va pot confirma faptul ca prezenta primarului in consiliul de administratie al unui spital din subordinea respectivului Consiliu Local este clar incompatibilitate”, a declarat Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau. (Ion Fercu, Silvia Patrascanu)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. dar de strazile din Buhusi de ce nu se scrie?a distrus orasul,bun ca avem stalpi noi de iluminat solari,ca asta ne lipsea si hotel la Runc este proprietatea lui IONEL TURCEA PRIMARUL BUHUSULUI,CEL MAI DISTRUS ORAS DIN ROMANIA,dar la platit impozite si amenzi sunt in stare sa-ti trimeata in fiecare zi scrisori acasa,,RUSINEEEEEEEEEEEEE

LĂSAȚI UN MESAJ