Sorin Atonoaie, primarul comunei Brusturoasa, a fost trimis in judecata pentru trei fapte care se incadreaza la infractiunea „conflict de interese”: un acord de parteneriat cu o asociatie reprezentata de sotia sa (2008), cumpararea de produse pentru un joc de artificii de la o firma in cadrul careia sotia sa era asociat (2009) si aprobarea a 23 de referate de necesitate pentru achizitii de la firma fratelui sau (2009-2013).

Sorin Atonoaie nu neaga faptele, dar precizeaza ca banii au fost corect folositi: „Chestiunea e mai veche. M-au verificat si cei de la Antifrauda, si DNA si au constatat ca banii au fost cheltuiti corect. Am incercat sa fac si eu cât mai multe proiecte pentru ca bugetul primariei era foarte mic. Am atras patru milioane de euro din fonduri extrabugetare, interne si externe pentru a face ceva in comuna noastra.”

Numai cine nu munceste nu greseste, arata edilul, adaugând ca greselile sale tin doar de proceduri, neavând drept scop furtul: „Banii au fost atent dramuiti. M-au intrebat unii de ce nu am actionat prin interpusi, dar nu era cazul si nu am vrut sa-i incurc si pe altii. Eu stau linistit pentru ca stiu ca nu am furat nimic”, afirma Sorin Atonoaie. Cum se va termina totul? „Cum va vrea bunul Dumnezeu!”

PUBLICITATE

Dosarul se va judeca la Judecatoria Moinesti. Faptele de care este acuzat se pedepsesc cu inchisoare pâna la 5 ani si interzicerea dreptului de a exercita o functie publica.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ