Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ATONOAIE SORIN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conflict de interese (3 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

PUBLICITATE

Inculpatul Atonoaie Sorin, în calitate de primar al comunei Brusturoasa, județul Bacău, a încheiat, la data de 15 octombrie 2008, un acord de parteneriat cu o asociație pentru educație și dezvoltare rurală reprezentată de soția sa.

De asemenea, în perioada ianuarie 2009 — aprilie 2013, inculpatul Atonoaie Sorin, în aceeași calitate, a aprobat 23 de referate de necesitate în baza cărora, ulterior, s-au achiziționat direct produse de la S.C. M.B. SRL, al cărei unic asociat și administrator era fratele său.

Același inculpat, la data de 8 septembrie 2009, a participat la luarea deciziei de achiziție directă de produse pentru organizarea unui joc de artificii de ziua comunei, de la S.C. N. SRL, societate în cadrul căreia era asociată soția sa.

Prin actele îndeplinite, inculpatul a realizat, în mod direct, un folos patrimonial în beneficiul soției, respectiv fratelui său, constând în obținerea unor sume de bani.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Moinești.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ