“Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: S.C. ANDERSSEN CONSULTING GROUP S.R.L. Iași, SPIRIDON CONSTANTIN, COSTIA MARIN și ZBERIANU LAURENȚIU, aceștia din urmă aflați în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită, respectiv luare de mită.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

În perioada mai 2015 — decembrie 2015, inculpatul Spiridon Constantin, în calitate de primar al orașului Dărmănești, a pretins de la reprezentanții S.C. ANDERSSEN CONSULTING GROUP S.R.L. 10% din valoarea a două contracte de consultanță încheiate cu firma respectivă și menite să atragă fonduri ale Uniunii Europene pentru modernizarea drumurilor din orașul Dărmănești și a primit de la reprezentanții S.C. ANDERSSEN CONSULTING GROUP S.R.L. suma totală de 20.000 de lei cu titlu de mită.

PUBLICITATE

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Bacău.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Sursa: COMUNICAT Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ