Primarul Cosmin Necula ii explica agentului de paza ca are dreptul, ca beneficiar, sa intre in obiectivul apartinând Bacaului / foto I.B.

Dupa ani de zile in care a stat ferecat, accesul fiind permis in interior doar muncitorilor de la consortiul care a câstigat lucrarile, ieri, obiectivul Spitalul Municipal Bacau, finantat cu bani din bugetul local, a fost deschis in sfârsit accesului presei. Nu fara opozitie.

La ora 12 punct, luni, primarul Cosmin Necula a convocat o conferinta de presa si un tur de vizitare a spitalului finantat cu bani ai cetatenilor acestui municipiu. Nu putini. 150 de milioane de lei s-ar fi cheltuit pâna acum pentru ridicarea mastodontului de 23.000 de metri patrati, pe cinci nivele.

Când ajungem la fata locului, portarul se prezinta cu o hârtie pe care scria negru pe alb ca trebuie sa anunte conducerea firmei de paza, Euro-Mar SRL, despre „vizita in santier a oricaror persoane sau grupuri, cu exceptia lucratorilor. Accesul persoanelor straine se va permite numai pe baza aprobarii de la Integrine.”

PUBLICITATE

Cu alte cuvinte, ne-a spus omul, „nu puteti intra, pentru ca riscam sa ne dea afara”.

L-am asigurat ca n-am venit sa facem poze pe ascuns, ci la invitatia edilului-sef.

De aceeasi surpriza si raspuns a avut parte si primarul Cosmin Necula. Dupa discutii indelungi la telefon, nu stim cu cine, a anuntat ca vom intra in spital sa-l vizitam, sa vedem cu ochii nostri daca echipamentele mai sunt, daca au avut loc inundatii, mai sunt geamurile la locul lor. Ni s-a facut un instructaj de protectie, dupa care am fost avertizati ca spitalul nu mai are curent de o saptamâna pentru ca nu s-a achitat factura la curent.

„Noi avem un contract cu o firma care a cerut sa respectam anumite lucruri. Stiam de vizita dumneavoastra, am vorbit la Bucuresti si mi s-a zis clar ca este interzis accesul presei. Primarul poate intra cu cine doreste din primarie, dar mai putin cu presa. Acum vom vedea ce consecinte vom avea de suferit. Si eu sunt bacauan si vreau sa se incheie lucrarea, dar va dati seama ca sunt tinut de un contract”, ne-a declarat, ulterior, contactat telefonic, Ion Grigore, de la firma Euro-Mar.

Primarul Cosmin Necula a tinut sa precizeze din start, dupa ce am intrat in cladire, ca „nu am ocupat abuziv imobilul, nu am mutat hotare, am intrat in liniste, dupa cum se poate observa. Fac aceste precizari in cazul in care cuiva i se nazare sa faca vreo plângere penala pentru tulburare de posesie oricui prezent aici. Tulburarea de posesie are cu totul alte elemente constitutive. Suntem alaturi de agentii de la Politia Locala, care pot sesiza daca se incalca legea. Noi toti suntem beneficiari ai acestui obiectiv, ca cetateni ai municipiului si vreau sa vedem ce este inauntru.”

Spitalul este realizat in proportie de 75 la suta, dar, din pacate, din cauza dificultatilor de comunicare cu firmele din consortiu, obiectivul nu a fost preluat nici acum de beneficiar.
Contractul cu consortiul ICCO – Philips – Integrine a fost reziliat in iunie 2014.

Ce am gasit la fata locului si ce masuri a luat administratia locala, cititi in editia de mâine.

„Spitalul este realizat in proportie de 75 la suta. Avem o expertiza care arata stadiul lucrarilor, sunt o serie de neconformitati intre proiect si executie, dar pot fi remediate. Suntem in etapa in care vrem sa preluam efectiv obiectivul, sa facem studiile necesare pentru a ajunge in etapa in care vom scoate la licitatie restul de executat. Daca avem constructor, intr-un an sau un an si jumatate suntem gata.”

Primarul Cosmin Necula


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. pai ce face noul primar, viziteaza ce a construit vechiul primar (fara sa-l ridic in slavi pe ultimul, recent condamnat pentru coruptie)? se grabeste sa taie panglici, ii arde palma? sa puna mana sa construiasca si el ceva in orasul asta aproape mort, vorbeste numai de trecut, bani nu are, minte… si minte de zici ca e fratele lui Ponta

  2. Pai mai prostane. De asta nu o sa meargă nimic în Ro si in Bacău, pt ca sunt idioți precum Cristi. Daca se duce omul sa vadă nu e bine, daca nu se duce : uite domnule, l-am ales si acum nu se mai da jos din birou. Lasă ca a fost bun Stavarache, în trei mandate a facut, un pasaj (care la fiecare ploaie se inundă) si a reconditionat doua poduri, sa zic asa. Daca nu va mai merg cimbinatiile prin firmele de licitații si primărie, ghinion, vezi-l pe idolul tau Stavarache care a distrus un oras, dar si mai bine, fugi după el si poate iti schimbi ideile. Iar daca nu iti convine ca omul isi face treaba ca primar, te rog sa te muți intr-un oras ca pe vremea lui Stavarache: distrus, cu gropi, câini, somaj si mulți prosti care l-au ales trei mandate, asa ca tine Cristi.

  3. Pentru “Nume…”: “Pai mai prostane”? Adica? Daca aveam o parere buna despre cum arata Bacaul astazi insemna ca eram destept? Asa sta treaba cu prostii si desteptii? Bacaul nu mai este ca pe vremea lui Stavarache? Asa, dintr-odata? A venit Necula si nu stiu prin ce magie a facut sa dispara gropile, cainii, somajul… Nu am nevoie de ochelari de la politicieni mincinosi si nici de la simpatizantii lor “destepti” ca sa vad ce e bun si ce e rau in Bacau, poarta-i sanatos!

LĂSAȚI UN MESAJ