Ordonanța militară emisă în această seară impune autorităților locale să sprijine persoanele vulnerabile peste 65 de ani și să minimizeze expunerea acestora în afara locuințelor.

Ministrul Vela a relatat inclusiv dificultățile pe care aceștia le pot întâmpina cu privire la aprovizionare, asigurarea de alimente și mijloace de subzistență.

“Noi suntem deja în proceduri pentru pregătirea a aproximativ 20.000 de pachete cu produse igienico-sanitare și alimentare pentru persoanele vârstnice.

Mă bucur că nu am cedat zilele trecute și am reușit să obțin aprobarea Consiliului Local chiar dacă grupul consilierilor PSD s-a împotrivit și a zădărnicit aplicarea acestei decizii timp de două zile”, spune primarul municipiului Bacau, Cosmin Necula.

“Chiar și așa, iată, în acest moment suntem cu un pas înainte și putem spune că am început deja aplicarea acestei prevederi a Ordonanței militare emise astăzi.

Mai mult, în decursul ultimei săptămâni am desfășurat o amplă acțiune în cadrul căreia am început deja evaluarea persoanelor vârstnice singure. Acestea au primit un pachet cu produse pentru igiena și vor fi în continuare monitorizate pentru a li se asigura cele necesare la nevoie. Bineînțeles, acțiunea va continua pentru că trebuie să ajungem la toți cei care au nevoie de noi. Mulțumesc Bisericii Ortodoxe si Bisericii Catolice pentru colaborare”, a mai precizat edilul Bacăului.

De săptămâna viitoare, alături de numărul de telefon 0234.984, vor fi alte 10 linii telefonice disponibile pentru toate persoanele vârstnice care au nevoie de ajutor în această perioadă dificilă.


PUBLICITATE