Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 11 iunie 2015, față de inculpatul ANTICA EUGEN, primar al comunei Prăjești, județul Bacău, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită si efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Conform unui comunicat DNA, se precizeaza ca, in calitate de primar al comunei Prăjești, Eugen Antica ar fi pretins, în perioada 2006-2008, de la reprezentanții unei societăți comerciale, un procent de 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi decontate de Primăria comunei Prăjești conform unui contract încheiat între Consiliul Local al comunei Prăjești și respectiva societate comercială, având ca obiect executarea, finalizarea și întreținerea lucrării „Sediu Primărie comuna Prăjești-județul Bacău”, în valoare de 1.510.325,64 lei.

“În baza acestor solicitări, inculpatul Antica Eugen a primit suma totală de 43.746,98 lei, în două tranșe, la datele de 12.12.2007 și 27.03.2008, prin intermediul unei alte societăți pe care primarul Antica Eugen o controla în mod direct.

PUBLICITATE

Banii au fost solicitați și primiți pentru ca, în calitate de primar al comunei Prăjești, inculpatul Antica Eugen să asigure desfășurarea în bune condiții a contractului de achiziție publică menționat anterior, în sensul de a efectua plățile cu celeritate” – se arata iun comunicat.

“În perioada mai 2006- septembrie 2012, în scopul obținerii de bani și alte foloase pentru sine sau pentru societatea pe care o controla, inculpatul Antica Eugen, prin intermediar, a exercitat în fapt activitățile de administrare a societății comerciale, activități incompatibile cu funcția deținută, aceea de primar al comunei Prăjești, jud. Bacău.

Concret, în acest sens, acesta s-a ocupat de încheierea contractelor comerciale, de încheierea unui contract de credit, de achiziționarea unor utilaje, de achiziționarea unui autoturism Toyota (pe care l-a folosit în interes personal), de gestionarea resurselor umane (angajarea personalului, stabilirea salariilor), de stabilirea destinației sumelor de bani obținute de societate în urma relațiilor comerciale desfășurate, în scopul obținerii pentru sine și pentru societatea pe care o controla în fapt, de sume de bani ori alte foloase necuvenite” – mai spun procurorii DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, primarul Antica trebuie să respecte următoarele obligații:
– să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;
– să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;
– să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea (Inspectoratul Județean de Poliție Bacău) conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
– să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar;
– să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
– să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;
– să nu exercite funcția de primar al comunei Prăjești jud. Bacău, funcție în exercitarea căreia a săvârșit faptele reținute în sarcina sa.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ