Primarul municipiului Bacau s-a intalnit, astazi, cu o delegație de investitori din Republica Populară Chineză, condusă de Si Haiyang (șeful reprezentanței din România a China Civil Engineering Construction Corporation), Sun Jianbo (din partea China Metallurgical Construction Engineering Group) și Liang Bin (XPCC Construction & Engineering).

Întâlnirea a fost facilitată de Corneliu Stănescu, secretarul executiv al Camerei de Comerț Româno-Chineze.

Discuțiile cu partea chineză au avut în vedere oportunitățile de investiții în municipiul Bacău, dintre acestea degajându-se construirea de locuințe sociale.

PUBLICITATE

Există un număr uriaș de solicitări din partea băcăuanilor, raportat la disponibilul de locuințe aflat în patrimoniul municipalității.

“Punctul de plecare avansat de mine a fost construirea a 1000 de locuințe sociale pe terenuri puse la dispoziție și viabilizate de către Primăria Municipiului Bacău”.
Primarul Cosmin necula

Rețeta investiției este simplă: companiile chineze asigură partea financiară, în timp ce municipalitatea pune la dispoziție infrastructura pe care să se ridice locuințele.

Oficialii chinezi s-au arătat interesați într-o colaborare de durată cu societățile băcăuane din domeniul construcțiilor, acestea urmând să fie parte în proiectul susținut de companiile din R.P. Chineză.

“Am convenit cu partea chineză ca în termen de o lună să avem o nouă întâlnire, cu prilejul căreia vom merge pe teren pentru a identifica locațiile cele mai propice construirii de locuințe sociale.
Am afirmat în mai multe rânduri că investitorii vor găsi în Primarul Municipiului Bacău un partener, nu un obstacol. Apreciez că o investiție de asemenea dimensiune este benefică pentru mediul economic băcăuan: astfel s-ar crea noi locuri de muncă, am „restarta” domeniul construcțiilor și am genera venituri în bugetul local din taxa pe noile imobile de locuințe. Mulțumesc, pe această cale, Camerei de Comerț Româno-Chineze pentru disponibilitate, precum și oficialilor companiilor chineze care s-au arătat receptivi la oportunitățile de afaceri din municipiul Bacău” – a declarat primarul Cosmin Necula.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ