Strada Salinei, a cărei stare de degradare a fost criticată adeseori de turiști, dar și de localnici, va fi, în sfârșit, modernizată. Lucrările încep joi, 14 iunie, când va fi închis tronsonul dintre Autogară și parcarea Salinei.

„Autorizația de construire este emisă din 15 mai, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 16 mai, marți a avut loc vizita în teren, iar joi încep lucrările”, a declarat Ștefan Șilochi, primarul orașului Tg. Ocna.

Edilul a precizat că reabilitarea str. Salinei a întârziat din cauză că licitația pentru atribuirea contractului de execuție a durat foarte mult, nicidecum din cauze care ar putea fi imputate administrației locale. Lucrarea face parte dintr-un proiect mai mai amplu – „Reabilitare străzi în Orașul Tîrgu Ocna” – finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa I, care cuprinde opt străzi: Pârâul Vîlcica, Poet Ion Grămada, Ștefan Constantinescu, Avram Iancu, Vasile Alecsandri, Coasta Măgurii, Salinei și Gura Slănic.

Lungimea totală a acestora este de 3.050 de metri. Strada Salinei, care intră în reabilitare joi, are 867 m.

Dat fiind faptul că tronsonul dintre Autogară și parcarea Salinei va fi închis, turiștii care merg la Salina Tg. Ocna, dar și locuitorii Cartierului Vîlcele au la dispoziție următoarea rută ocolitoare: din autogară pe str. Căpitan Bușila, pod 1 CFR (lângă piața agroalimentară), str. Salinei (paralelă cu linia de cale ferată), drumul din incinta Salinei (pe lângă banda transportoare), str. Vîlcele.

Alte articole