Contul de e-mail al Primăriei Prăjești a fost spart joi, în jurul orei 14, de persoane rămase neidentificate.

„Au intrat pe mail-ul nostru și au trimis mesaje în numele instituției către partenerii care erau trecuți în lista de contacte, arată Petre Jicu (foto), primarul comunei Prăjești.

Eram într-o ședință când am început să primesc telefoane de la colaboratori. Un avocat m-a sunat și mi-a spus că a primit un mesaj de la noi despre faptul că în Portul Constanța se descarcă armament din China.”

PUBLICITATE

Edilul i-a explicat că mesajul nu aparține Primăriei Prăjești.

Astfel de mesaje au plecat și către alți colaboratori, instituții publice sau societăți comerciale.

„Nu puteam nici să deschidem contul de mail ca să trimitem mesaje. Am avut noroc că reprezentantul firmei de mentenanță era programat să vină astăzi și l-am rugat să se grăbească. A reușit să deblocheze contul, să recupereze datele și a schimbat parola”, afirmă Petre Jicu.

Primarul a anunțat poliția și speră ca vinovații să fie identificați și pedepsiți.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Fraierul din imagine are ocazia sa cumpere licente Windows cu care sa inlocuiasca furaciunile care ruleaza pe computerele statului, pentru ca o prima masura de siguranta este sa platesti pentru munca angajatilor lui Bill Gates, Mai are ocazia sa cumpere licente de programe anti-virus, cum ar de pilda Bit Defenderul romanesc. Mai are si ocazia sa cheme o firma specializata, care sa ii instruiasca pe fraierii din Primarie cu privire la managementul comunicarii prin e-mail, astfel incat domnii peizani sa nu mai deschida fisiere trimise ca atasament de persoane necunoscute. Cat priveste tampenia COLOSALA vizavi de prinderea faptasilor, domnul primar ar trebui sa stie ca in materie de atac informatic, nici dracul nu are treaba cu el sau cu primaria lui de doi bani, fiind vorba despre atacuri care ii vizeaza pe toti prostii din lume, fie ei din Chile, Filipine sau vai, Prajesti Town.

LĂSAȚI UN MESAJ