Trezoreria Bacau a fost instiintata de catre Camera Executorilor Judecatoresti de pe lânga Curtea de Apel Bacau, prin Biroul Executorului Judecatoresc (BEJ) Sorica Necula, ca dispune executarea silita prin infiintarea popririi asupra conturilor Unitatii Administrativ Teritoriale (UAT) Letea Veche pâna la incasarea a 90.270,80 lei.

Suma ar trebui achitata lui Lucian Domnica, dupa ce acesta, fiind dat afara din functia de secretar al comunei, a câstigat procesul impotriva administratiei.

“Nu au vrut sa-mi achite cele 902 de milioane de lei vechi datorate, ci doar 500. Apoi au vrut sa ma convinga ca din cele 500 de milioane de lei vechi sa primesc doar 200 in prima faza. Asta insemna ca trebuie sa-i actionez iarasi in instanta daca nu-mi platesc diferenta, asa incât nu am acceptat”, declara Lucian Domnica.

PUBLICITATE

Infiintarea popririi inseamna, de fapt, interdictia de a mai plati facturi si salarii.

Untitled-1

Viorel Hotea, administrator public al comunei, afirma ca lucrurile stau altfel: «Noi putem face dovada ca banii sunt la dispozitia creditorului prin oferta reala de plata la o banca, inregistrata la BEJ Nicu Gherasim.»

Hotea mai arata ca instanta a stabilit ca Domnica sa primeasca 5.000 de lei daune morale si salariile datorate din 2013 pâna la data reintegrarii, fara a preciza suma. Contabilii Primariei au calculat ca Domnica trebuie sa primeasca 59.790 de lei, din care au scazut 8.000 de lei reprezentând amenzi de circulatie si prejudicii aduse bugetului local.

Diferenta de plata, depusa in cont de UAT, este de 51.341 de lei. Lucian Domnica sustine ca are de primit 90.270 lei. «Vor stabili expertii si instanta care e suma corecta», declara Viorel Hotea, adaugând ca va cere suspendarea executarii silite a UAT prin ordonanta presedintiala.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Efectul administratiei Dochiei Petru, prejudicii care afecteaza toata comuna, investitii, asistenta sociala si altele. Curtea de conturi a mai gasit la doua controale, in 2013 si 2015 cheltuieli nejustificate sau ilegale in valoare de aprox 800 000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ