Calculatoare cu licente noi, programe antivirus si un site nou pentru Primaria Bacau. Toate acestea se vor achizitiona in curând, sumele necesare fiind prinse la rectificarea bugetara.

Pe lista de cumparaturi se afla 50 de licente Windows – 70.000 de lei buget, licente Microsoft Office – 17.500 de lei, programe antivirus pentru 300 de utilizatori – 25.000 de lei si realizarea unui site nou si a unui sistem de petitionare – 45.000 de lei.

La acestea se adauga 15 sisteme complete PC – 75.000 de lei, echipamente periferice – 93.000 de lei, 8 laptopuri – 48.000 de lei, un server – 45.000 de lei si programe informatice de 24.000 de lei.
Sumele sunt destul de mari, unele preturi fiind aproape duble fata de piata libera.

PUBLICITATE

Este cazul licentelor Windows care se iau la liber cu suma de 790 de lei, in timp ce la un calcul simplu, rezulta ca primaria este dispusa sa dea dublu, 1400 de lei pe fiecare dintre ele. De ce?, am intrebat si noi conducerea primariei.

„In primul rând acelea sunt sume maximale. Eu am cerut de la achizitii care au fost costurile de pâna acum si au venit cu aceste sume. Nu aveam de la ce porni. Dar, vom scoate la licitatie contractul, nu vor ramâne aceste cifre la final”, a declarat primarul Cosmin Necula. Acesta a anuntat si ca primaria va avea un site nou, probabil mai ieftin decât actualul site, si mai util pentru cetateni, pentru ca va integra si petitiile adresate de cetateni.

Actuala interfata a municipalitatii a fost realizata in 2012, cu un cost substantial, aproximativ 9.000 de euro (38.700 lei), de societatea Loading Media SRL din Baia Mare, care a câstigat licitatia.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Sumele maximale ar trebui alea de pe piata libera si apoi luate cu discount pt ca achizitioneaza mai multe. De ce trebuie un laptop asa de scump unui functionar?! Unul de 2000-2500 lei este cu siguranta suficient. Miroase de la o posta a magarie. Site de 10000 de euro?!?! Sistemul de petitii se poate face cu un plugin gratiut de wordpress.

LĂSAȚI UN MESAJ